‘Una nit folk’ reivindica la tradició valenciana amb èxit de participació a Albocàsser

730
PUBLICITAT

El pavelló municipal d’Albocàsser va acollir el passat cap de setmana del 3, 4 i 5 de setembre el festival de folklore i tradició musical ‘Una nit folk’, organitzat anualment per l’Associació Cultural El Mussol en el municipi valencià Quart de Poblet, encara que aquesta edició itinerant s’ha desenvolupat enterament a Albocàsser. L’Ajuntament d’Albocàsser i l’Associació Cultural L’Assegador d’Albocàsser també van contribuir a l’organització del festival, que va atraure a més de 250 persones durant tot el cap de setmana. Durant els tres dies es van mantindre les mesures higièniques i sanitàries que garantien la seguretat de tots els participants i assistents en cada acte.

Així doncs, l’èxit de participació en aquest festival “és un gran motiu d’alegria, perquè la resposta positiva ens espenta a pensar en més jornades culturals d’aquest estil amb garanties”, explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Albocàsser, Levi Rull. En aquest festival prevalia la reivindicació de la música, perquè es van poder escoltar composicions musicals tan diverses com les de Suite Sant Pau, grup musical que va debutar fa anys en Sant Pau d’Albocàsser dedicat a la música occitana. Però també es va pensar especialment a confeccionar una programació apta perquè les famílies senceres pogueren gaudir, en jornades seguides encara que assossegades. A més, es va celebrar un menjar amb paella monumental i sopars de pa i porta el divendres i dissabte.

El diumenge al matí es va variar el to de les jornades, perquè es va deixar de costat la música per endinsar-se en els paratges naturals d’Albocàsser. Fins a 3 tipus d’itineraris es van dissenyar perquè, depenent la situació de cada persona, es poguera triar l’opció més viable. D’aquesta manera, les rutes de Sant Pau fins a l’ermita de Sant Joan de Nepomucé, de Sant Pau fins al Mas de les Calçades, o una ruta botànica per la zona es van poder recórrer com a tancament final a ‘Una nit folk’.