“Una historia de hombres íntegros”: els missioners a l’Alto Volta a través de les seues cartes

652
Presentació "Una historia de hombres íntegros" de Salva Prades a Vilafranca
PUBLICITAT

El dissabte per la vesprada, l’església de Santa Maria Magdalena de Vilafranca acollia la presentació del llibre del capellà de la mateixa parròquia Salva Prades. “Una historia de hombres íntegros” és una publicació epistolar que recull totes les cartes dels capellans missioners de l’antiga República de l’Alto Volta, actualment coneguda com Burkina Faso.

El llibre forma part d’un projecte que commemora el 775è aniversari de la Seu Episcopal de la Diòcesi de Sogorb-Castelló.

La publicació recopila quasi 200 cartes dels capellans missioners de la diòcesi de Dedougou en els seus inicis i de la tasca que va dur a terme mossèn Ricardo Miralles, natural d’Atzeneta. Aquestes cartes eren enviades a la delegació episcopal per informar de les labors que es duien a terme.

Mossèn Prades ha dut a terme un intens treball de recopilació, transcripció i investigació d’aquella relació epistolar. Alhora l’acompanya de notes a peu de pàgina per clarificar el context i fer-ho més entenedor al lector.

Les beneficis extrets de la venda del llibre tindran també una finalitat solidària, ja que es destinaran a beques d’estudi per a seminaristes.

El mossèn vilafranquí Eduardo Garcia també va estar durant 8 anys treballant en els projectes missioners de Burkina Faso. Alhora, el propi Salva Prades va ser deixeble del mateix Miralles a la diòcesi africana de Safané.

Prades fa entreveure, a través d’aquestes comunicacions escrites, la situació d’un país de quasi 20 milions d’habitats. Un territori amb un clima molt extrem amb èpoques de fortes pluges i altres d’intensa sequera on la població viu de l’agricultura i la ramaderia i és molt pobra. Un país amb molts recursos minerals, sempre en mans de grans multinacionals i tacat ara pel terrorisme gihadista.

Aquesta és la tercera presentació que Salva Prades fa del llibre. Ja s’ha donat a conèixer a Castelló i també a Atzeneta. La publicació es pot adquirir a través de la mateixa diòcesi o acudint a la Casa Abadia de Vilafranca.