Una gimcana turística posa en valor les capelles d’Albocàsser i ‘La Despertà’

143
PUBLICITAT

Buscar noves opcions turístiques i noves oportunitats per al visitant són dos dels objectius bàsics de l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat. Per això, dins del Pla de Dinamització i Governança Turística amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme i Turisme Comunitat Valenciana s’ha impulsat una ruta autoguiada a manera de gimcana recorrent les capelles i donant a conéixer la festa de ‘La Despertà’ d’Albocàsser. Aquesta festa, també coneguda com ‘El Rosari de l’Aurora’, s’ha conservat com una tradició cultural i religiosa i es remunta fins al segle XIX. Encara hui dia, es reciten les ‘cobles’ en cadascuna de les capelles del nucli històric de la localitat.

La gimcana turística es troba disponible en www.guiaaventuras.com i en un codi QR en la senyalística de la zona. Gràcies a això, el visitant la pot realitzar els 365 dies de l’any i a qualsevol hora del dia. A més, és totalment gratuïta, no requereix cap mena de reserva prèvia i no cal descarregar cap aplicació: simplement tindre connexió a internet en el telèfon mòbil.

Durant la ruta autoguiada el visitant rep informació sobre la capella visitada en qüestió i dades sobre ella com a qui està dedicada, perquè està situada on està, quina és la ‘cobla’ que se li canta durant ‘La Despertà’… etc. Després d’això, l’aventurer haurà de resoldre una pista o endevinalla que li portarà fins a la següent capella de la ruta.