Una escape room amb perspectiva de gènere triomfa a Els Ports

806
PUBLICITAT

L’estiu ja és ací i amb ell una gran quantitat d’activitats per als més menuts. Als Ports la gran sorpresa ha sigut una escape room molt innovadora que ha arribat ja a la majoria dels pobles de la comarca, on els xiquets s’han divertit però també conscienciant sobre temes tan importants com la igualtat, el respecte o la tolerància. 

Estem parlant d’una nova activitat oferida pel Centre Dona Rural de Sant Mateu, el qual ha plantejat un nou concepte destinat per als alumnes de primària. Es tracta com hem dit d’una escape room amb perspectiva de gènere que busca, mitjançant l’aportació de dones famoses al llarg de la història en camps artístics i científics, posar en valor el seu paper i tractar de desenvolupar el treball en equip i buscar la creació d’una certa perspectiva en els joves.

Es combina per tant la diversió amb el coneixement i la conscienciació. Els xiquets i xiquetes d’Els Ports ja s’han enfrontat a proves matemàtiques, de lògica o inclús divertits reptes aquàtics, tenint l’activitat una gran acollida en tota la comarca i creant una experiència molt positiva i participativa on cada poble ha respòs d’una forma excepcional.

Sobre el Centre Dona Rural, cal tenir en compte que està compost per dos equips ben diferenciats que sempre es troben al peu del canó per donar resposta a les situacions derivades dels conflictes de gènere. Així, una part de les seues treballadores forma l’Equip d’Atenció Directa, el qual s’encarrega d’ajudar a dones que han patit violència sexual, maltractament, assetjament… Per altra banda, trobem l’Equip de Prevenció, qui compleix la difícil tasca de tractar d’evitar que estes situacions ocórreguen en un futur, amb la realització d’activitats com esta escape room, xarrades o l’elaboració de continguts relacionats amb aquesta temàtica.

Durant el pròxim mes d’agost els més joves podran disfrutar l’activitat en Castellfort, Villores, Vallibona, Palanques, Castell de Cabres i Olocau del Rei. A més, de cara a l’any que ve l’activitat es repetirà en tota la mancomunitat del Baix Maestrat, per el que la continuïtat del projecte queda totalment assegurada.