Una empresa espanyola planeja reobrir Marie Claire a Vilafranca amb la plantilla actual

104
Manifestants eixiint de Marie Claire
PUBLICITAT

L’ERTO dels 72 treballadors finalitza el mes vinent, mentrestant la firma presentarà la proposta de reactivació la pròxima setmana

Una empresa espanyola ha mostrat interés a comprar la planta de Marie Claire a Vilafranca per a reactivar-la, segons fonts de CCOO, que asseguren conéixer la decisió a través de la informació que ha traslladat l’administrador concursal al comitè d’empresa. A més, la signatura estaria disposada a mantindre la plantilla actual, amb 72 empleats en ERTO fins al mes vinent.

L’entitat presentarà la seua proposta la pròxima setmana, un plantejament en el qual no descarta la incorporació de més treballadors i que posaria fi a mesos d’incertesa per a la plantilla. En l’actualitat solament romanen en actiu personal de vigilància i logística front als expedients de regulació temporal d’ocupació, que afecten a la resta de companys.

Els dificultats és van materialitzar l’any passat, quan la propietària de Marie Claire (des de 2021, A2D Business Retail) va anunciar la seua intenció de tancar la planta i declarar-s’en concurs de creditors previ a l’extinció de l’empresa. Més d’un centenar de treballadors va ser acomiadat amb una indemnització de 23 dies per any, quantitat que encara no han cobrat, i la planta va tancar en juny tot i les mobilitzacions socials.

La reincorporació de la plantilla és l’esperança de la comarca, seriament afectada per la despoblació i la pèrdua d’oportunitats laborals després del tancament de la històrica corporació tèxtil. Malgrat l’optimisme evident, l’oferta de compra haurà de superar un complex procés administratiu per a materialitzar-es degut al concurs en el qual figura l’empresa extingida des de setembre.