Mostra d'una botarga

-Xavier Tena Vidal-

La indumentària d’una de les botargues de Forcall està participant a l’exposició “La festa popular, la catalanitat cívica” que recull festes i tradicions de bona part del territori. La festa popular, la catalanitat cívica vol explicar de forma gràfica i amena la festa entesa com una de les principals manifestacions cíviques de la població, una manifestació que constitueix el marc idoni per expressar la catalanitat a l’espai públic.

Des de la Confraria de la Santantonà han apuntat que “Tenim la sort que moltes persones visitaran l’exposició i tindran una menuda aproximació al Sant Antoni forcallà. Gràcies a aquest contacte Forcall i la Santantonà també seran protagonistes d’un programa de televisió per al 2016. Informarem quan tinguem més dades”.

La mostra consta de cinc àmbits diferenciats. El primer recull una sèrie de consideracions generals que són universals, vàlides per a qualsevol societat. La resta d’àmbits se centren en l’àrea cultural catalana i miren de detenir-se en els aspectes més rellevants i significatius de la cultura popular que permeten descriure la seva evolució i explicar la festa tal com avui l’entenem.

L’exposició va començar a agost del 2014 i es a partir d’ara es podrà visitar a:

Tarragona: Ajuntament de Tarragona (Pati Jaume I)/ Plaça de la font, 1 / Del 14 d’agost al 24 de setembre de 2015.

Tortosa: Palau Oliver de Boteller / Carrer Jaume Ferran i Clua, 4 / Del 2 d’octubre al 15 de novembre de 2015.

Olot: Hospici (Sala d’Exposicions Temporals Sala 15) / Carrer Hospici, 8 / Del 4 de desembre de 2015 al 7 de febrer de 2016.