Un ventall de visites guiades als abrics d’art rupestre aquest estiu

894
Una de les visites ja realitzades a les pintures rupestres
Una de les visites ja realitzades a les pintures rupestres
PUBLICITAT
  • Es podran conéixer in situ 12 abrics dels Ports, Maestrat Històric, la Tinença de Benifassà i la Plana Alta

A partir de juliol es posa en marxa el pla de posada en valor de l’art rupestre de les comarques de Castelló impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i coordinat pel museu de la Valltorta. Gràcies a aquest projecte un guia especialitzat acompanya als visitants a conèixer altres abrics que no es visiten de manera habitual. L’objectiu del pla de posada en valor de l’art rupestre de les comarques de Castelló és difondre i promocionar la riquesa patrimonial de les nostres terres.

Els llocs que es poden visitar són: Abric de la Rambla (Portell), la Covatina (Vilafranca), abric del mas d’En Barberà (Forcall), Cingle de Palanques (Palanques), La Serradassa (Vistabella),Coveta Pere Tomàs (Atzeneta), abric en Melià (la Serra En Galceran), Cova dels Rossegadors (la Pobla de Benifassà), La Joquera (Borriol), abric del Castell (Vilafamés), les Coves la Saltadora (les Coves de Vinromà) i l’abric Centelles (Albocàsser). Cada primer cap de setmana es visita la comarca dels Ports, el segon el Maestrat Històric, el tercer, la Tinença de Benifassà i l’últim, la comarca de la Plana Alta. Totes aquestes visites es gestionen des del museu de la Valltorta i les corresponents oficines de turisme municipals. Els interessats necessiten fer reserva prèvia.

A més d’aquestes, recordem que estan les visites diàries que es fan als 3 abrics de Tírig (Mas d’en Josep, Cova dels Cavalls i Coves del Civil), als dos de Morella la Vella i els caps de setmana als dos d’Ares del Maestrat: la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia.

Com a novetat aquest any el cartell incorpora la informació de la resta d’abrics visitables al territori valencià: els del massís de Caroig, la Sarga, les de la Vall de la Gallinera, l’abric de Mansanó (Xaló) i la Catxupa (Dénia).