Un total de 23 despatxos d’arquitectura opten al contracte de 2,3 milions d’euros de la Diputació de Castelló per a millorar els projectes urbanístics dels xicotets pobles

719
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló està pendent de resoldre la licitació de la contractació d’un acord marc, a la qual s’han presentat 23 despatxos d’arquitectura, amb l’objectiu de reforçar l’assistència de l’Oficina Tècnica de la Diputació de Castelló, a fi d’ajudar en treballs d’edificació, enginyeria i gestió urbanística als ajuntaments més xicotets de la província. Contempla dos anys de duració, amb la possibilitat d’estendre-ho durant dos exercicis més, amb un valor global estimat fixat en 2.304.000 milions d’euros.

Així ho han confirmat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, qui ha ressaltat “la importància que té per al nostre equip de govern enfortir el nostre suport als municipis més xicotets en qüestions urbanístiques, per tal de mantindre actius la redacció de documents, control de les obres i més tasques que permeten als pobles avançar en les seues prestacions de serveis’’.

Aquest acord marc contempla tres lots diferents. El primer d’ells està destinat a treballs d’edificació d’obres, com la redacció de documents i treballs tècnics o l’avaluació ambiental de projectes. El segon a tasques d’enginyeria d’obres, com el control i seguiment d’obres i l’alçament de plans, informes pericials i enderrocaments. I el tercer i últim lot està destinat a treballs de planejament i gestió urbanística, com la gestió i legislació urbanística i taxacions i informes jurídic-tècnics.

El diputat provincial responsable de l’Oficina Tècnica, Ximo Huguet, ha afirmat que s’han rebut un total de 23 ofertes de diferents despatxos d’arquitectura per a cobrir les places dels tres lots plantejats per la institució provincial. A més, Huguet ha remarcat que aquesta acció “segueix la línia d’accions que es va marcar l’actual equip de govern, que no és una altra que oferir l’assistència tècnica necessària a aquells ajuntaments que ho demanden, perquè puguen exercir les seues tasques d’urbanisme i arquitectura de la millor manera i amb la major velocitat possible’’.

Huguet ha afegit que «quan el president parla d’oferir més i millors serveis als ajuntaments, es refereix a moltes coses, també a la gestió tècnica i administrativa, una labor importantíssima que genera molts problemes als xicotets ajuntaments perquè no compten amb el personal i els recursos necessaris per a dur-los a terme». I ací, diu, «vol i ha d’estar la Diputació».