Un total de 13 gossos participen al X Concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat

340
Cartell del X Concurs de Gossos de Rabera d'Ares del Maestrat
PUBLICITAT

Ares acull aquest cap de setmana el desè Concurs de Gossos de Rabera. Aquesta competició de fama nacional i internacional, comptarà en aquesta edició amb la presència dels millors gossos i pastors de la Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Andalusia, Illes Balears i França. La gossa guanyadora de la passada edició del concurs, Chispa, tornarà a participar juntament amb el seu amo, el local Juli Bayot. Chispa és de la raça ‘Border Collie’, igual que altres vuit participants. Dins de la competició hi haurà també tres gossos de la raça ‘Pastor Basc’ i un ‘Kelpi’.

Altres concursos i activitats

A més del concurs principal, el cap de setmana a Ares està farcit d’activitats per a tota la família. En paral·lel al X Concurs de Gossos de Rabera, se n’ha organitzat un altre de fotografia en el qual pot participar qualsevol que ho desitge. La temàtica d’aquest serà també la guarda de raberes amb gossos. Els protagonistes de les imatges han de ser ells, les ovelles o els seus pastors.

També hi haurà un concurs per a gossos amb altres habilitats que no estiguen relacionades amb la pastura. Els amos dels animals podran inscriure’ls el mateix dissabte a les 18: 00h, una hora abans de l’inici de la competició, per mostrar al públic els dots de la seva mascota. Cal recordar que tots els gossos han de tenir la documentació en regla.

D’altra banda, s’han organitzat diferents activitats per a gaudir d’Ares durant el cap de setmana. Per exemple, el dissabte hi haurà un taller de llana guirra, un concurs de dibuix per a xiquets i xiquetes i una actuació al carrer a càrrec de l’actor Toni Climent, imitador del mític còmic ‘Eugenio’. Hi haurà també visites guiades als llocs més significatius del poble i fins i tot passejades en ‘burro’ per la localitat.

Diumenge a les 10 del matí començarà el concurs de gossos d’atura amb el sorteig de l’ordre de participació. A les dos del migdia es lliuraran els premis. Les visites guiades i les passejades en ‘burro’ estaran disponibles durant tot el cap de setmana. També es podrà visitar l’exposició “Què és un aliment de qualitat” al saló de plens de l’ajuntament.

III Jornades Cuina del Pastor

Els restaurants d’Ares del Maestrat han organitzat unes jornades molt especials amb motiu del X Concurs de Gossos de Rabera. Es tracta de dos dies, el cap de setmana que dura el concurs, dedicats a la cuina pastoril. Així doncs, els visitants podran degustar un menú de pastor als restaurants participants que són Casa Sonia, l’Hotel d’Ares, el Mesón El Coll i el Mas Montalbana.

Podreu consultar l’enllaç per més informació: www.concursgossosderaberaares.com