Un taller digital interactiu per a joves, tanca les sessions del congrés Smart Villages a Vilafranca

530
PUBLICITAT

Amb dos tallers interactius per a joves, Vilafranca ha tancat la seva participació al congrés internacional Smart Villages 2022.

Aquest congrés, celebrat simultàniament a Alacant, Aras dels Olmos, La Vall d´Ebo i Vilafranca, ha posat de manifest en les seves conclusions, el risc que suposa que fins ara, el desenvolupament tecnològic, les infraestructures i les aplicacions de les TIC que s’han desenvolupat des d’una perspectiva urbana, cosa que si no es corregeix portarà a augmentar considerablement la bretxa digital davant dels pobles, augmentant, en conseqüència els factors de despoblació.

A Vilafranca, el congrés ha presentat diferents propostes sobre models de pobles intel·ligents amb què combatre els processos de despoblació i avançar en els serveis a la ciutadania vinculats a la implantació de noves tecnologies.

Les ponències, impartides als salons de la Biblioteca PM Matilde Escuder de Vilafranca van comptar amb la participació de Silvia Colom, alcaldessa de Villafranca qui després de la benvinguda va presentar Montse Castán, alcaldessa d’Ansó (Osca) i Blanca Alfonso, un dels municipis integrats al projecte “Smart Rural 21” projecte recolzat per la Comissió Europea (DG AGRI) amb l’objectiu de promoure i inspirar en els pobles a desenvolupar i implementar enfocaments i estratègies de pobles intel·ligents a tot Europa. Les ponències programades per a aquest dia, van finalitzar amb les aportacions de Raúl Santos, responsable de Zwit Project, empresa càntabra que es troba actualment desenvolupant nombrosos projectes de creació de xarxes intel·ligents de gestió i infraestructures bàsiques d’un territori intel·ligent i sostenible.

Finalment, el congrés va desenvolupar, durant el cap de setmana, un taller interactiu digital per a joves, una activitat que va comptar amb una nodrida participació i que va posar punt final a les activitats de Smart Villages 2022 a Vilafranca.