Un seminari analitzarà la riquesa de l’oli a nivell provincial

59

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial dotarà un centenar de productors de nous recursos en aspectes com la innovació i el màrqueting

Roig: “Aquesta terra té en el seu patrimoni gastronòmic un dels millors arguments per seduir el visitant i generar riquesa”

La Diputació de Castelló s’unirà un any més al Consell Regulador de la DO Oli de la Comunitat Valenciana per a estimular la promoció de l’oli de la província i oferir als seus productors i professionals nous recursos a l’hora de “donar a l’oli noves oportunitats i reivindicar que aquesta terra té en el seu patrimoni gastronòmic un dels millors arguments per seduir al visitant i generar riquesa “.

El diputat responsable de ‘Castelló, Ruta de Sabor’, marca impulsada pel Govern Provincial per promocionar la gastronomia castellonenca i donar suport als productors locals, ha ressaltat que dins d’aquest compromís amb el sector agroalimentari la setmana que ve tindrà lloc la vuitena edició del Seminari d’Olivicultura i Elaiotècnia.

Des de dilluns, i fins al dijous 14, prop d’un centenar de productors i professionals de la restauració participaran en aquestes jornades formatives, enfocades a compartir coneixements sobre l’or líquid de la gastronomia, un dels productes estrella de la província.

Així les coses, el seminari comptarà amb diferents experts que combinaran les sessions teòriques amb les pràctiques per a “dotar els nostres productors de les millors eines a l’hora de comercialitzar i exportar l’oli castellonenc i impulsar la seva qualitat com la principal estratègia de diferenciació”.

Amb aquest objectiu, a més d’abordar diferents aspectes tècnics sobre la comercialització i innovació en la promoció de l’oli, el oleoturisme o el màrqueting en els mercats de l’oli d’oliva, es duran a terme tallers culinaris d’harmonització del AOVE amb els productes de ‘Castelló ruta de Sabor ‘i tasts on s’analitzaran les característiques organolèptiques dels olis autòctons.

El diputat de l’àrea de Desenvolupament Rural i responsable de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ ha explicat que aquesta proposta formativa “sorgeix de la necessitat de seguir donant suport als nostres productors, potenciant la formació i proporcionant eines al sector per posar en valor l’oli d’oliva com a senyal d’identitat i d’excel·lència de la nostra província “.

En aquesta línia, Roig ha ressaltat que “totes les activitats que organitzem des de la institució provincial per a la promoció del sector agroalimentari, també busquen sensibilitzar la població de la importància de consumir productes de proximitat, com a factor determinant per al desenvolupament social i econòmic de Castelló “.

places limitades
Cal destacar que aquest seminari, que se celebrarà els quatre dies a l’Aula de Formació del CDT Ciutat de Castelló, compta amb places limitades i tancarà demà el seu termini d’inscripció.

És per això que tots aquells que vulguin tenir més informació del curs o formalitzar la seva inscripció ho poden fer a través del portal web: http://intercoopconsultoria.com/seminario-oleicola/