Un passeig per Ares del Maestrat

457
Un passeig per Ares del Maestrat
PUBLICITAT

Situat a més de mil metres d’altitud, Ares del Maestrat és un poble de quasi 200 habitants que es troba als peus d’una mola amb molta història: la Mola d’ Ares.

Fer un recorregut pels seus carrers és retrobar-se amb la història del municipi i amb el passat del territori. “Els turistes quan realitzen la visita guiada es queden bocabadats amb les petjades que ha deixat el pas del temps a esta localitat. Hi trobem restes de l’antic Castell Templari damunt la mola que presideix el poble. A més, també es poden veure restes de muralles àrabs i vestigis ibers” assenyala Cristian Mir, tècnic de l’oficina de Turisme d’ Ares.

Una figura imprescindible per a posar en context el recorregut pel municipi i que fa la delícia de tots els visitants. “Durant la visita pel nucli urbà, comencem ací, a l’oficina de turisme, que és la Llotja, fem una volta per les muralles, entrem també a la presó, expliquem l’església i entrem dins per veure-la. Seguidament pugem al Castell, s’explica l’edificació, les vistes i la xarxa de castells que hi ha per tot el Maestrat, i ja per acabar entrem al Museu de la Cova del Castell”. Aquest és el passeig que realitza Cristian Mir a totes les visites guiades pel municipi “ara en agost hi ha gent totes els dies, normalment ens visiten veïns de la Comunitat Valenciana i també turistes procedents de Madrid i Barcelona majoritàriament”.

I és que és imprescindible visitar Ares, un xicotet i tranquil poble que sorprén. Per a descobrir els tresors que amaga esta localitat de la comarca de l’ Alt Maestrat hi ha visites guiades. “L’ horari de l’Oficina de Turisme és de 10h a 14h i de 16h a 18h. Les visites guiades són a les 12h i a les 17h cada dia durant el mes d’agost” assegura el tècnic de Turisme.

Així, entre tots els atractius turístics que hi té Ares hi trobem també les pintures prehistòriques declares per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. “Són un dels racons més bonics del terme, ja que a la Cova Remígia i altres parets del barranc de Gasulla es conserven pintures rupestres on es representen animals, rituals i escenes de caça”. El tècnic de l’Oficina de Turisme ressalta que “fins ací s’ha d’anar amb guia i amb reserva prèvia. Cal telefonar al Museu de la Valltorta”.

Ares conserva molt bé el pas del temps. Hi té petjades de diferents segles que es poden veure a la perfecció a través de les seues edificacions. Ares, és un poble amb molta història, carregat de boniques tradicions. Ares, no necessita presentació, s’ha de visitar.