Un grup de tirijans visita l’exposició Art Primer a Barcelona

495
Viatge de Tírig al MAC
Viatge de Tírig al MAC
PUBLICITAT

30 veïns de Tírig i 14 tirijans residents a Catalunya van conèixer al detall aquest diumenge l’exposició “Art Primer. Artistes de la Prehistòria” del Museu d’Arqueologia de Catalunya ubicat a Barcelona.

L’expedició, encapçalada per l’alcalde Juanjo Carreres, va eixir amb autobús des de Tírig a les 8h i, en arribar a la ciutat comtal, va ser rebuda pel director del museu barceloní, Jusèp Boya, i els dos comissaris de la mostra, Inés Domingo i Antoni Palomo. Allí es van unir també 14 ‘tirijans’ residents a Catalunya.

Dividits en dos grups, cadascun amb un dels dos comissaris de la mostra, van visitar les diferents sales. Cal destacar que entre les peces es troba l’Arquer de la Valltorta, peça cedida temporalment pel museu de la Valltorta per a aquesta exposició. A més, també van poder veure documents, fotografies i altres materials relacionats amb les pintures rupestres del Parc Cultural Valltorta-Gassulla que es conserven en el museu barceloní.

En acabar la visita, l’expedició va obsequiar els responsables del museu amb uns dolços típics de la localitat i després de dinar i dir adéu a la colònia de tirijans va tornar cap a la localitat de l’Alt Maestrat on van arribar al voltant de les 20h.