Un estiu musical amb la xaranga vilafranquina Herederos del Conyac

334

-Xavier Tena Vidal-

Amb l’arribada dels mesos estivals, les festes als pobles es van succeïnt.

Les xarangues tenen bona part de protagonisme amenitzant actes com les vesprades taurines, desfilades de disfresses, cercaviles amb les penyes i fins i tot despedides de solteria. A l’hivern les actuacions són menors.

La Xaranga Herederos del Conyac de Vilafranca s’ha passat aquest estiu 2015 de poble en poble, de festa en festa.

L’agrupació vilafranquina ha fet actuacions per pobles de Terol com Cantavieja, La Iglesuela o Mirambel i també per localitats d’Els Ports i l’Alt Maestrat com Vilafranca, La Todolella, Ares, Castellfort, Vistabella o La Serra d’En Garceran.

Els músics d’Herederos del Conyac són membres de la Unió Musical de Vilafranca. Vilafranca va tindre la seua primera xaranga al 1991 amb la formació Pal Fred Mam, que més avant va adquirir el nom actual. Els canvis de membres a la xaranga han estat constants aquests anys. Actualment els músics són molt joves, amb una mitjana d’edat al voltant dels 21 anys.

Herederos del Conyac té una plantilla molt àmplia per tal que els seus músics puguen turnar-se. Tenen 4 percusionistes (Sergio Albert, Mar Zandalinas, Maria Benages, Neus Zapater), 1 Sousaphone (Martí Garcia), 1 bombardino (Marc Garcia), 1 trompa (Alejandro Barreda), 2 trompetes (Ferran Ulldemolins, Alex Ripollés), 5 saxos (Aitor Tena, Arturo Cruz, Alejandro Julián, Ivan Pitarch, Ivan Escorihuela) i 2 clarinets (Victor Garcia i Diego Vidal).