Un estiu de piscina i coronavirus

1206
La comarca dels Ports ha obert gairebé totes les seues piscines. En imatge, la piscina de Forcall
La comarca dels Ports ha obert gairebé totes les seues piscines. En imatge, la piscina de Forcall
PUBLICITAT

L’estiu no s’entén sense piscina i, malgrat que alguns ajuntaments de la zona han decidit no obrir-la per precaució a la Covid-19, la majoria de les piscines de la comarca dels Ports han encetat la temporada piscinera més estranya mai viscuda. I és que, com bé sabem, enguany qualsevol temàtica, qualsevol espai, qualsevol activitat va acompanyada del coronavirus.

Cada piscina ha obert en un moment diferent, la primera, el 20 de juny, ha sigut la de La Mata. Aquest estiu la piscina de La Mata ha deixat de ser responsabilitat dels gestors del bar i s’encarreguen unes joves del poble. Segons expliquen “l’aforament està sent el més complicat. Tant al juny, juliol com a l’agost estem rebent la visita de veïns de Mirambel o Cantavieja i, com tenim un aforament molt baix, només poden entrar 49 persones, l’Ajuntament ha posat una persona per a controlar els torns d’entrada a la piscina”.

Imatge d’arxiu de la piscina de La Mata

A poc a poc van anar obrint les altres piscines. El 21 de juny ha estat el torn de la de Cinctorres, el 27, la de Forcall i, posteriorment, ja al mes de juliol han obert les piscines de Morella, Olocau o Villores, entre d’altres.

Olocau, igual que La Mata, se situa a un punt fronterer amb l’Aragó. Aquesta comunitat autònoma no ha autoritzat l’obertura de les piscines en època de Covid-19 i, la piscina d’Olocau també rep a veïns de Cantavieja, Bordón o Tronchón. Com a novetat, el jove que gestiona la piscina explica que “enguany s’ha canviat la distribució del bar, posant una barra externa perquè es poguera mantenir la distància de seguretat. També es compta amb una zona de desinfecció a l’entrada i eixida de la instal·lació”.

La piscina de Forcall repeteix gestores i, afirmen que comparant amb l’any anterior hi ha més gent. “Moltes persones s’han fet abonaments de temporada perquè saben que no marxaran del poble en tot l’estiu. De fet, la primera setmana ja es va superar el nombre d’abonaments de l’any passat”. Un altre fet rellevant és que l’agost i el juliol s’han equiparat. “Sempre es pensa en agost com el boom però enguany, els dos mesos està havent força gent, fins i tot, podria ser que, amb el bon temps del mes de juliol, l’agost estiga sent més fluix del previst”, expliquen des de Forcall. A més, per seguir les mesures de seguretat i distanciament social, enguany activitats com els cursets de natació o el cinema a la fresca que es van realitzar l’any anterior no s’han pogut dur a terme.

A Villores s’ha notat un augment de banyistes a la piscina, respecte a anys anteriors. “Sobretot es veuen més famílies i xiquets del poble, des que vam obrir al juliol la piscina ha estat gairebé sempre plena, ara a l’agost, més encara”, conclou l’encarregada de la piscina de Villores. Des del consistori s’ha volgut tenir en compte la seguretat dels veïns del poble i, segons s’explica des de la piscina “se segueixen totes les recomanacions i mesures de prevenció necessàries per a evitar aglomeracions i contagis, per exemple, l’aforament està reduït a la meitat de l’habitual”.

La piscina de Villores, un dia abans de l’obertura d’aquest estiu 2020

Se suposa que als espais a l’aire lliure el virus té menys capacitat de propagar-se, per tant, les piscines poden ser un espai segur. Tot canvia quan s’ha d’anar al bar o als lavabos. En aquest moment toca posar-se la mascareta, ja que són llocs tancats i on el virus pot fer més mal. Amb la calor es fa complicat i pesat però, com tot, és acostumar-se. Si més no, és la millor manera de ser responsables i demostrar-ho.