Un equip de morellans forma als experts en emergències

509
Un equip de morellans forma als experts en emergències
PUBLICITAT

Els rescats verticals són alguns dels més perillosos i per als quals es necessita, per tant, personal més qualificat. Així, a la Comunitat Valenciana els encarregats de formar al personal d’emergències –bombers, guàrdies civils…- són els membres de l’empresa Quipus Vertical, que amb seu a Morella i Castelló porta més de 20 anys formant a equips de rescat i treballs verticals i assessorant a empreses privades i organismes oficials en aquesta àrea d’actuació.

Aquesta mateixa setmana, el personal de Quipus s’ha traslladat a València on s’han realitzat uns cursos teòric-pràctics de forma conjunta amb l’ IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) en els quals quinze bombers professionals s’han format en matèria d’ancoratge i fixacions per a la correcta instal·lació de les cordes en els rescats verticals. La jornada ha tingut una durada de cinc dies.

Segons ha assenyalat el responsable de Quipus i un dels formadors, Jorge Membrado, es van rebre més de 200 peticions de personal d’emergència per a participar en els cursos encara que aquests estan destinacions a quinze persones per jornada.

Una vegada finalitzada la formació a València, Quipus es desplaçarà la setmana pròxima a Alacant i la següent a Castelló on s’impartirà el curs a trenta professionals més: quinze de cada província.

Totes les jornades compten amb una part teòrica i una pràctica en la qual es posen a prova els coneixements adquirits per part dels bombers i personal d’emergència participants. D’aquesta forma, en el cas de Castelló, un dels llocs triats per a la realització de la formació pràctica serà la pedrera que es troba al costat de l’ermita de la Magdalena.