Rèplica al jaciment Anna de Cintorres (Foto de Josep Gisbert)

Una rèplica de baryonyx de 8 metres, un gènere de dinosaure teròpode amb mandíbules similars a les d’un cocodril, està ja instal·lada al jaciment Anna de Cinctorres. La iniciativa de Turisme Comunitat Valenciana pretén fomentar el turisme paleontològic ubicant rèpliques de dinosaures a diferents jaciments destacats, com és el cas del de Cinctorres i altres 5: el jaciment de Vallivana a Morella, el jaciment de la Badina de Bejís (Castelló), el jaciment de Corcolilla a Alpuente (València), el jaciment Tambuc de Millares (València) i el jaciment Límit K/T d’Agost (Alacant).

Rèplica al jaciment Anna de Cintorres (Foto de Josep Gisbert)

Així, amb el baryonyx de Cinctorres, un allosaure de 8 metres, una arcosauria rauisuchia de 6 metres, un dacentrurus de 8 metres, un struthiosaurus de 3 metres i un lirainosaururs de 8 metres formaran part d’aquest camí de dinosaures a través dels jaciments més importants de la Comunitat Valenciana.

Rèplica al jaciment Anna de Cintorres (Foto de Josep Gisbert)

I es que Turisme ha identificat 36 recursos relacionats amb el patrimoni paelontològic i amb potencial per incorporar a l’oferta turística del nostre territori, entre jaciments, museus i col·lecions museogràfiques. S’espera que la resta de reproduccions estiguen instal·lades ja el quart trimestre d’aquest any. Turisme Comunitat Valenciana ha firmat un contracte amb una empresa especialitzada en desenvolupaments museístics i paleontològics per valor de 183.506,13 euros, IVA inclós.