Un dia sota la neu a La Mata

411
Vista de La Carrasqueta de La Mata
Vista de La Carrasqueta de La Mata
PUBLICITAT

Els veïns i veïnes de La Mata s’han despertat divendres 8 de gener, amb un paisatge de pel·lícula. Tot el poble i voltants tenyits de blanc.

Dijous al migdia va començar a nevar i fins aleshores sembla que poc a parat, ja que, fins i tot, costa visualitzar des del poble l’arbre que tant l’identifica, La Carrasqueta.Davant aquesta situació, les persones que conformen la brigada municipal de La Mata, han actuat amb rapidesa i efectivitat. Si bé és cert, feia dies que es comentava que nevaria, cosa que ha servit per a anar fent una mínima reserva de sal durant la setmana i planificació de les tasques a realitzar. Així doncs, a mesura que l’agutzil anava amb el seu tractor, en aquesta ocasió de color verd, traient la neu dels carrers principals, dos treballadors el seguien repartint sal pel camí que s’havia format. La imatge era molt similar a la d’un rei mag a la carrossa acompanyat amb els patges que tiren caramels. L’altra part de la brigada ha estat l’encarregada d’anar amb pales formant camins i tirant sal també, per carrers més estrets on viu gent. Així netejaven l’entrada a les seues cases i les preparaven per a la neu que encara s’espera que arribarà.

Neteja de la neu als carrers de La Mata
Neteja de la neu als carrers de La Mata

I és que pels carrers d’aquest poble se sent que això ha estat només un avís i s’avisen entre els veïns i veïnes que dissabte serà un dia dur. L’ajuntament ja ha contactat amb la brigada i, si tot segueix així, caldrà que treballen unes quantes hores tant dissabte com diumenge per no deixar que la neu es gele durant el cap de setmana. Segons ha pogut comprovar DiaDia, pels carrers de La Mata ja s’han vist uns quants trineus i molts riures. Sembla que han rebut amb alegria la visita de Filomena.

La brigada de La Mata netejant la neu
La brigada de La Mata netejant la neu