Un conte d’amor en temps de guerra, nova entrega de l’exposició literària de Carles Salvador

648
Peça «Llatzerament i Joia», novena entrega de l'Exposició literària centenària de Carles Salvador.
PUBLICITAT

L’històric escriptor valencià Carles Salvador, que va exercir de mestre a Benassal, va ser capaç de treballar molts gèneres literaris com teatre, narració o assajos. La Fundació Carles Salvador, per venerar la figura de l’escriptor, ha encetat una exposició virtual literària que mostra els textos més simbòlics de Salvador, tots amb més de 100 anys d’antiguitat. Així doncs, la novena entrega d’aquesta iniciativa cultural és un conte romàntic, emmarcat en una guerra on una parella d’enamorats es separen. La peça, anomenada «Llatzerament i Joia», va ser publicada a Veu de la Plana, un setmanari de caràcter nacionalista que va ser associat a la Joventut Regionalista. Data del 27 d’octubre del 1916, i protagonitza la secció «El cuento de la semana».

El marc polític, social i econòmic europeu estava, en 1916, patint les conseqüències més dures de la Primera Guerra Mundial. El conte que Salvador crea parteix d’aquest argument, i idea una trama que fa referències a la «Ben Plantada» i als processos d’independència d’Irlanda i Polònia. A més, també planteja un ambient històric fictici amb una guerra civil a la Península Ibèrica on els valencians lluiten amb catalans, mallorquins i rossellonessos.

Podeu seguir a la Fundació Carles Salvador a xarxes socials per a conèixer de primera mà totes les informacions publicades, així com tots els textos centenaris del mestre:

Facebook // Twitter // Instagram


DIADIA col·labora amb la Fundació Carles Salvador en la difusió de l’obra del mestre i l’exposició “Textos centenaris 1913-2021”