Un brot de Covid-19 a Vistabella

1277
Nou comunicat de l'Ajuntament de Vistabella
Nou comunicat de l'Ajuntament de Vistabella
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat, a través d’un comunicat, ha donat a conéixer la detecció de 2 casos més de coronavirus a la localitat a conseqüència de les proves PCR realitzades als contactes més estrets del cas detectat la setmana passada. Cal recordar que l’aparició del primer cas va motivar la suspensió de totes les activitats lúdiques i culturals programades per a aquests dies.

Així les coses, es va activar el protocol per contenir la propagació i traçar l’origen del brot. El divendres passat de matí es van fer les 27 proves PCR al Consultori Mèdic de la població. Els resultats dels AutoCOVID als contactes més estrets han permés confirmar 2 nous casos.

És important destacar que les persones que s’han realitzat les PCR, també les que no han donat positiu, han d’estar 14 dies confinades per tal de previndre la possible aparició de símptomes durant aquest període. Així, des del consistori s’ha destacat la necessitat de “comunicar a les autoritats sanitàries si es presenten símptomes”.

D’igual manera, des de l’ajuntament es demana la “responsabilitat de tot el veïnat” alhora s’insta a complir les mesures higièniques de seguretat com “evitar aglomeracions i/o reunions inclús de familiars no convivents; utilitzar la mascareta, inclús en espais oberts; mantenir la distància de seguretat i llavar-se les mans freqüentment amb sabó o gel hidroalcohòlic”.

A més, des del consistori es destaca la importància d’informar-se a través de fonts oficials i no fer cas a “faules, rumors i teories sense fonament”.