Un bòlid travessa l’Alt Maestrat i els Ports il·luminant el cel i causant un gran soroll

4441
PUBLICITAT

En el matí del dia 31 veïns de pobles dels Ports i l’Alt Maestrat, de localitats com Ares, Vilafranca, Morella, Sorita, Cinctorres o Vallibona, van cridar al 112 oa la Guàrdia Civil en detectar una espurna i una gran explosió en el cel .

Es tractava del mateix fenomen que va ser descrit a Catalunya i que també registre nombroses trucades als telèfons d’emergència.

El bòlid va travessar el cel de la comarca com si es tractés d’una gran bola de foc. Va ser cap a les 9h del matí. Alguns parlaven d’un impacte contra la terra, però les comprovacions van descartar que s’hagués tractat d’un impacate contra la terra.

Veïns de Vilafranca van apuntar que “hem vist com el cel s’il·luminava amb una bola que semblava de foc i s’escoltava la mateix temps una gran explosió, amb un so molt intens però una mica llunyà, encara que es va escoltar a la perfecció”.

Segons la descripció dels que asseguraven haver vist el bòlid aquest va tenir una trajectòria de sud a nord. Primer va ser albirat a l’entorn de Vilafranca, Ares i Castellfort, per després registrar testimonis a Morella, Vallibona, Cinctorres, Forcall o Sorita.  Alguns comentaris de twitter i en grups de whatsapp de la zona es feia referència a una egunda explosió, que tampoc va arribar a ser confirmada.

Els veïns consultats van descriure el fenomen com una bola de foc al cel. Els bòlids tenen aquest aspecte i acaben esclatant a l’arribar a l’atmosfera.