Un 66% de vots aproven ajustos temporals de jornada en Marie Claire

400
Marie Claire Store
PUBLICITAT

Amb un 66,1% de vots a favor i un 31,9% en contra, els treballadors de les plantes de Marie Claire de Vilafranca i Borriol han aprovat la proposta del comité d’empresa de reducció temporal de jornada com a mesura d’ajust davant les mesures correctores per a complir el pla de viabilitat que va presentar l’empresa en desembre. Així, segons indica el sindicat CCOO, la proposta implica una reduccio d’una hora al dia durant tres mesos per treballador, amb un màxim de 60 hores. A més, s’ha impulsat una declaració a l’administració pública perquè aprove mesures excepcionals d’ajuda a la fàbrica que ajuden a combatre els efectes del Canvi climàtic, la desindustrialització de la zona i la despoblació dels pobles de l’interior.

Cal indicar que el pla de viabilitat es va posar en marxa l’any passat després del darrer Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). CCOO assegura que l’empresa volia reduir la jornada una hora durant quatre mesos, a més del despenjament salarial que ve de fa anys. A la necessitat de reestructuració de jornada, atenint-nos a les mateixes fonts, cal afegir la negativa del FOGASA per finançar, en primera instància, 1,6 milions d’euros per al pagament de les indemnitzacions del darrer ERO.

La reducció de l’estoc en 2 milions és una necessitat per a Marie Claire, així com garantir el volum de vendes per renovar les línies de circulant amb la banca i mantenir el pla de negocis que face possible la viabilitat de l’empresa durant els anys vinents.

Així les coses, el comité d’empresa va presentar una proposta que garantira que el FOGASA es fera càrrec del crèdit de les indemnitzacions i reduir la jornada per ajudar a recuperar la normalitat. Després de diverses assemblees, el referèndum ha aprovat aquestes mesures.