Ultimen els preparatius de la 763a Fira de Morella

656
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-La Fira de Morella rebrà milers de visitants durant el cap de setmana dels dies 7 i 8 de setembre
-150 expositors mostraran els animals i productes característics de la zona dels Ports
-La Fira també ofereix activitats per a tots els públics amb l’exhibició de gossos pastors, parc infantil i passeigs a cavall
-En aquesta edició s’amplia el nombre d’animals, així com els sortejos entre els expositors

La 763a Fira de Morella s’apropa i la ciutat ultima els preparatius per a rebre als 150 expositors que mostraran els seus productes en aquesta cita. A més, durant el transcurs de la Fira els dies 7 i 8 de setembre, Morella rebrà milers de visitants que, com cada any, s’apropen a l’Albereda i l’Espai Firal a conéixer els productes característics d’aquesta zona. Així, en aquesta edició s’augmenta el nombre d’animals exposats i els sortejos destinat als expositors d’aquestos.

Cal recordar que la Fira de Morella és un aparador de la importància del sector primari en la comarca dels Ports, de manera que és una mostra dels productes que s’obtenen de l’agricultura i la ramaderia. Tanmateix, en els últims anys s’ha convertit en un atractiu turístic on també es mostren els diferents serveis i atractius d’aquesta zona.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “la ramaderia i l’agricultura han sigut un dels principals motors econòmics de Morella i la comarca dels Ports, de manera que a través de la Fira es busca mostrar i posar en valor els productes de la nostra terra i la seua qualitat”. Així, l’edil ha explicat “la Fira de Morella també és un altaveu per a reivindicar la importància del sector primari davant de les institucions i que ha de ser una de les vies per a combatre el despoblament de les zones rurals”. Joel també ha comentat que “la de Morella és una fira amb una llarga tradició i història com demostren els seus 763 anys, la qual s’ha adaptat als nous temps” de manera que ha aprofitat per a “animar i convidar a tots i totes a vindre i gaudir d’aquesta edició de la Fira de Morella durant tot el cap de setmana”.

La Fira de Morella compta amb diferents zones i espais que separen la zona més comercial dels animals. D’aquesta manera, l’Espai Firal i l’Albereda concentren la part comercial i a l’exterior de l’Espai Firal se situa el ramat en les carpes especials. Cal recordar que Morella té un important teixit comercial i gastronòmic que aprofita aquest cap de setmana per a mostrar totes les possibilitats que ofereix. Així, en aquesta edició de la fira es realitzaran exhibicions de gossos pastors al Prat de l’Albereda, així com una mostra de tapes dels diferents establiments a l’Espai Firal i activitats per als xiquets i xiquetes com un parc infantil o passeigs a cavall.

Programació de Fira de Morella
La Fira de Morella concentra activitats durant tot el cap de setmana perquè puguen gaudir totes i tots. Així, les cavalleries entraran pel Portal de Sant Miquel a les 11.00 hores. A continuació, a partir de les 12.30 hores eixirà la cercavila des de l’ajuntament cap a l’Espai Firal amb la inauguració de la 763a Fira de Morella, en aquesta participa l’Associació Musical Mestre Candel.

A la vesprada comencen els actes taurins amb corro de vaques de Sergio Centelles d’Ares del Maestrat a la Plaça de Bous. A les 19.30 hores, prova del bou núm. 14, guarisme 5 de nom Destacado de la mateixa ramadeira. Finalment, la jornada acabarà amb l’embolada d’aquest bou a les 00.00 hores i, a continuació, discomòbil Bandalay.

El diumenge comencen les activitats amb l’exhibició de gossos pastors amb ovelles al Prat de l’Albereda a les 11.30 hores. A les 12.30 hores eixirà la cercavila amb els Gaiteros de Morella des de l’ajuntament fins a l’Espai Firal on tindrà lloc l’acte central de la Fira amb sortejos patrocinats per la Cooperativa Sant Antoni Abad, l’Associació Firal i l’ajuntament de Morella.