UJI i Diputació acosten la formació al món rural de la província

424
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Universitat Jaume I

La XV Fira de la InFormació obri les més de 150 activitats del Programa d’Extensió Universitària per a municipis de menys de 5.000 habitants

El saló de recepcions de la Diputació de Castelló s’ha convertit en un espai per a les oportunitats formatives dels 115 municipis de la província amb menys de 5.000 habitants amb la celebració de la quinzena edició de la Fira Informació 2017 organitzada pel Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI) i el Govern Provincial per a acostar la formació al món rural castellonenc.

La XV Fira Informació és el punt de partida de l’activitat anual del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI en el qual, universitat i Diputació, permeten implementar més de 150 activitats en els municipis menors de 5.000 habitants. L’obertura de la jornada ha comptat amb la presència del vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Wenceslao Rambla i el diputat de Cultura de la Diputació, Vicent Sales.

La Fira Informació és un espai de trobada i intercanvi entre els agents socials de les comarques de Castelló i tots els col·laboradors habituals del Programa d’Extensió Universitària. L’objectiu d’aquesta jornada és doble: d’una banda, que els agents socials coneguen amb detall les propostes del Programa d’Extensió Universitària 2017 i, d’altra banda, que els col·laboradors puguen presentar propostes interessants per a aquells que treballen en el desenvolupament sociocultural de les zones rurals de les comarques de Castelló.

La XV Fira de la Informació PEU-UJI suposa una activitat de trobada amb la qual la Universitat Jaume I vol compartir el projecte formatiu i de divulgació de la cultura per a enguany 2017 amb totes les persones que treballen en el territori en relació amb aquest programa, segons ha assenyalat Rambla.

Per la seua banda, el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que amb aquesta jornada la Diputació «reafirma el seu compromís inalterable amb l’interior de la província. La formació és una eina imprescindible per a reforçar dos eixos estratègics de la gestió d’aquesta administració com són l’impuls del territori i la igualtat d’oportunitats».

És per açò que des del Govern Provincial, «portem anys vertebrant al costat de la principal font de coneixement de la província una xarxa de treball i iniciatives per a impulsar la cultura i afavorir que la formació arribe a tots els pobles de la província, sense importar la seua grandària i proporcionant recursos a aquells que tenen menys facilitats, amb la fi última d’equiparar les oportunitats del nostre territori».