UD Benassal, un club del poble i per al poble

291
PUBLICITAT

El futbol mou i genera passions, ja siga a l’escala més alta de totes amb tots els focus i la premsa darrere l’entorn dels clubs, o a una escala més xicoteta, on els clubs dels pobles capitalitzen les atencions dels veïns i les veïnes de cada localitat. És el cas de la UD Benassal, el club de futbol de Benassal, que representa un clar exemple de com una opció esportiva i d’oci és, al mateix temps, un lloc capaç de fer amics i amigues per mitjà d’un baló i una afició comuna.

“El major triomf que hem aconseguit és crear una unió molt forta entre els joves del nostre poble, sense tindre en compte les diferents generacions que formen l’equip”, admet el president de la UD Benassal, Manuel Roig. De fet, l’equip està format íntegrament per joves locals de diferents edats, tot i que cada any es completa la plantilla amb fitxes de gent de fora. “És un orgull que per mitjà del futbol la gent del poble puga conéixer-se millor, i teixir un poble més unit”, explica Roig.

Com la pròpia denominació del club indica, el futbol a Benassal és unió. Entre els futbolistes, directiva i, sobretot, afició. Tot i això, “l’assignatura pendent que tenim com a equip és crear il·lusió en l’aficionat perquè es senten representats i representades amb el nostre club”, incideix el president de l’organització, qui creu que la il·lusió “és conseqüència del que nosaltres aconseguim al camp”.

Inevitablement, la Covid-19 ha marcat el calendari del 2021 i de tota la temporada, que serà històrica per les dificultats que es van haver de superar. “L’equip ha anat de menys a més. Ens va costar arrancar la temporada i els resultats no reflectien el treball que tenia al darrere l’equip”, analitza Manuel Roig. La directiva del club va decidir un canvi d’entrenador per revertir la situació, el qual “ens va canviar la dinàmica”, diu Roig, admetent que “el final de temporada és el camí a seguir per fer més competitiu el nostre club”.

“Volem superar-nos any a any. És el nostre principal objectiu: millorar el club en resultats esportius”, resumeix el directiu, vinculat directament al club des de la fundació en 1977 també com a jugador i entrenador. “Un dels grans somnis que perseguim, però que és inviable per la despoblació a la comarca, és el fer una escola esportiva ben estable, que puga crear afició i formar des de menuts als xiquets i les xiquetes”, admet el president de la UD. És un club format i organitzat per gent de Benassal, que vol representar als seus veïns i veïnes amb gols, parades i molt d’esforç per l’escut.