UCE Castelló exposa a José Martí un projecte per a superar la indefensió dels consumidors de l’interior de la província a l’hora de tramitar reclamacions

307
Reunió UCE Diputació de Castelló
Reunió UCE Diputació de Castelló
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

  • La Unió de Consumidors planteja punts d’informació i acords amb els ajuntaments per a recollir la documentació amb la qual han de gestionar les queixes ciutadanes

La Unió de Consumidors de Castelló (UCE) ha proposat a la Diputació la creació d’un servei d’atenció al consumidor en l’àmbit rural i d’interior, que es prestaria en municipis de fins a 5.000 habitants. Amb la seua posada en marxa es pretén superar la situació d’indefensió en la qual es troben les persones d’avançada edat que resideixen en xicotets pobles i que no estan familiaritzades amb l’ús de les noves tecnologies.

A tall d’exemple, els responsables d’aquesta associació han exposat al president Martí que en l’àmbit rural a penes es generen reclamacions relacionades amb la telefonia mòbil, malgrat ser un dels sectors més conflictius. És una circumstància que segons el secretari general de la Unió de Consumidors, Juan Carlos Insa, obeeix a la lògica que “ningú farà 60 o 80 quilòmetres per a desplaçar-se fins a Castelló i altres de tornada, per a presentar una queixa per una factura de 40 euros”.

En termes similars s’ha manifestat l’advocat de l’entitat, Enric Pallarés, qui ha posat de manifest que “no hi ha relació entre el nombre de persones que resideixen en les poblacions d’interior i el nombre de queixes que presenten i que es diluciden en la Junta Arbitral de Consum”.

El que proposa la Unió de Consumidors és habilitar punts d’informació a les comarques més necessitades d’aquest servei i col·laborar amb els ajuntaments perquè la ciutadania puga tramitar les seues reclamacions. Aquestos punts podrien estar operatius una vegada al mes a Jérica, Sant Mateu i Morella. Quant a la col·laboració amb els ajuntaments de menys de 5.000 habitants, del que es tractaria és que el personal administratiu municipal recollira la documentació i l’enviara telemàticament a UCE Castelló perquè es tramite la pertinent reclamació davant la Junta Arbitral de Consum.

A més d’Insa i Pallarés, en l’entrevista mantinguda amb el president de la Diputació també ha estat present el president de la Unió de Consumidors, Lluís Lleó.