Turisme publica una edició especial de l’Butlletí INVAT · tur dedicat a la COVID-19

354
Turisme
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– La notícia que obre el butlletí és un informe de l’Organització Mundial de l’Turisme sobre la contracció de l’turisme internacional per la pandèmia

– El director general de Turisme explica que considera “una prioritat l’anàlisi i la informació per al sector turístic i els seus agents”

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat el Butlletí INVAT · tur nombre 138, un monogràfic dedicat a la COVID-19 que recull informes, estudis, reportatges i articles d’opinió al voltant de la incidència que el coronavirus està tenint en el sector turístic valencià, amb el objectiu d’oferir dades i informació que ajudi a el sector a la presa de decisions.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha explicat que “des de Turisme Comunitat Valenciana es considera una prioritat l’anàlisi i la informació per al sector turístic i els seus agents.

“Per això, -ha explicat Campos des INVAT · tur estem realitzant un treball de seguiment i monitoratge de la situació, emetent estudis i informes i de les mesures que estem prenent en Innovació, Màrqueting, entre altres”.

El director ha assegurat que “el nostre objectiu prioritari és la recuperació de el sector turístic i, per això, hem d’estar preparats per ser-hi quan els mercats emissors es vagin obrint”.

En aquest sentit, ha incidit que des de Turisme Comunitat Valenciana “seguirem desenvolupant aquest treball de vigilància tecnològica, d’informació a el sector, d’intel·ligència turística i també d’innovació”.

La notícia que obre el butlletí és un informe de l’Organització Mundial de l’Turisme (OMT) sobre la contracció de l’22% en el turisme internacional en els primers mesos de l’any, que pot portar a descensos en l’arribada de turistes de fins al 80% . L’informe analitza en profunditat la situació, com està afectant l’economia de les famílies i avança futurs escenaris.

La secció de Tendències i Entorn Turístic recull un reportatge publicat al ‘National Geographic’ en què deu especialistes de l’turisme, la cultura i els viatges reflexiona sobre la tornada a la ‘nova normalitat’, així com un altre amb el títol ‘Pla renéixer turisme 2020-2023 és una proposta d’Exceltur a el Govern espanyol per a la reactivació de el sector que considera com a prioritari per a la reconstrucció econòmica d’Espanya ‘.

En Innovació i Tecnologia, el butlletí ofereix un article d’opinió de Nicole Dheler publicat per Hotel Technology News (HTN) amb propostes tecnològiques per protegir el sector turístic. La segona notícia és la de el projecte PATTI, un servei que s’ha posat en marxa de Benidorm de Protecció i Atenció Turística Intel·ligent.

Dues notícies componen la secció de Big Data i Turisme. La primera d’Boston Consultig Group i la seva plataforma d’informació per a la recuperació mundial de el sector turístic. En segon lloc, el butlletí mostra les eines de ‘smart city’ de la Universitat de Newcatle, una avaluació sobre el distanciament social.

Dos informes elaborats per Turisme CV, el primer sobre l’impacte de la COVID-19 en el sector turístic de la Comunitat Valenciana i el segon sobre el turisme internacional, componen la secció Smart Data Office CV. Tots dos informes analitzen en profunditat la situació de el sector després de la pandèmia i proposen solucions per a la tornada a la normalitat.

La notícia de Màrqueting Online, publicada per WTTC, mostra la campanya #TogetherInTravel, llançada per aquesta publicació per donar suport i impulsar la comunitat de viatges i turisme.

Conèixer les ajudes oficials que Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat de forma extraordinària per pal·liar l’impacte de la crisi provocada pel coronavirus i saber com sol·licitar-les centra la informació publicada pel Magazine Turisme, en aquesta secció.

A la secció de Guies i Protocol, el Butlletí INVAT · tur informa sobre les guies publicades per la Secretaria d’Estat i el Ministeri de Sanitat per reduir el contagi per coronavirus SARS_COV_2 i el protocol de WTTC per a la recuperació de el sector turístic.

Finalment, la secció d’Esdeveniments recull la informació del programa de seminaris web que INVAT · tur i els CdT han desenvolupats des d’abril i convida a participar en els últims, previstos per al 21 i 28 de maig.