Turisme promociona la Comunitat Valenciana com a plató cinematogràfic a Madrid davant de directors i productors del sector audiovisual

311
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Turisme promociona la Comunitat Valenciana com a plató cinematogràfic a l’Acadèmia de Cinema de Madrid, davant d’un elenc de directors i productors del sector audiovisual nacional, implicats en l’atracció de rodatges.

D’aquesta manera, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb els Productors Audiovisuals Valencians (PAV), han presentat aquest dimecres a la capital espanyola ‘La Comunitat Valenciana com a plató de rodatge’ per donar a conèixer l’estratègia impulsada per Turisme, així com els avantatges i la diversitat de localitzacions de què disposa la Comunitat Valenciana.

Colomer ha volgut destacar que “l’enregistrament de sèries, pel·lícules i documentals s’ha convertit en un canal i fórmula de projecció del territori turístic”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el cinema és un gran aparador per al nostre destí que ens permet posicionar-nos al món i als desitjos dels mercats”.

Així mateix el secretari autonòmic ha reconegut que “la Comunitat Valenciana és molt fèrtil en recursos, com a patrimoni històric, paisatge, rutes, la Terra dels Borgia” i, al seu parer, “és una fàbrica de bellesa amb grans atributs i relats que ens fan especials”, admet el titular de Turisme.

A més, Colomer ha posat èmfasi que “el cinema s’ha convertit en una fórmula per guanyar prestigi i posicionament a l’imaginari i en la voluntat de la gent per venir al nostre territori”.

De la mateixa manera, ha manifestat la satisfacció per la celebració a la Comunitat Valenciana de l’any Berlanga i dels Goya.

En aquest esdeveniment han participat representants de les principals Film Offices de la Comunitat, com Peníscola, València i Benidorm, que han exposat els avantatges de rodar aquí.

A més, s’ha presentat la nova guia ‘Berlanga a la vista’, editada per Turisme, que mostra un recorregut que vertebra la Comunitat Valenciana a través de les pel·lícules del cineasta valencià, rodades al nostre territori, i que, es complementa amb una aproximació a tots aquells elements que destaquen el caràcter mediterrani de la seva obra: la gastronomia, la presència de les bandes de música, la pirotècnica, el mar o l’alegria i l’enrenou de la vida al carrer.

Aquesta presentació, realitzada a l’Acadèmia de Cinema de Madrid, s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre Turisme i l’Associació PAV, dotat amb 70.000 euros, per fomentar el turisme cinematogràfic de la Comunitat Valenciana per a l’any 2021. Un acord que entre altres accions, ha permès promocionar la Comunitat Valenciana al Festival Internacional de Cinema de Berlín (Berlinale) i que durant aquest mes de desembre estigui present a Focus, un dels esdeveniments més importants dirigit a localitzadors cinematogràfics.