Turisme llença un nou programa d’ajuda a l’acceleració empresarial de les cases rurals de la Comunitat Valenciana

689
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana ha llançat un nou programa d’ajuda a l’acceleració empresarial de les cases rurals de les tres províncies que ajudarà a millorar la rendibilitat i la qualitat del negoci, dins del marc de ‘Turisme Emprén Rural Comunitat Valenciana 2022’.

En concret, es tracta del programa ‘Re-Business 24 hores’ on només en 24 hores experts en el negoci ensenyaran com implementar millores sense grans inversions, però eficaces a l’hora d’atreure clients i incrementar beneficis de forma sostenible.

El programa, totalment gratuït, s’adreça a qualsevol persona que gestioni una casa rural a l’interior de la Comunitat, independentment del grau de maduresa o rendibilitat del negoci, i compta amb 75 places disponibles; 25 per a cada província.

Aquest projecte, que s’emmarca dins del programa de ‘Creació i impuls d’empreses turístiques de la Comunitat Valenciana’, en el marc d’ACCETUR, té la finalitat, segons ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de “reconvertir les petites cases rurals en nous models de negoci, sense grans inversions i que contribuisquen a dinamitzar l’economia local i assentar la població resident en entorns no urbans”.

Colomer, que ha inaugurat aquest dimecres el webinar de presentació d’aquest programa, que ha reunit una mostra representativa del sector de les cases rurals de la Comunitat, ha assenyalat que cada vegada més gent es mourà inspirada per valors que representa l’espai rural ”, i ha destacat que aquest programa d’ajuts “és una oportunitat, inspirada en el repte de la transformació digital, que hem d’aprofitar”.

Diagnòstic previ de l’oferta

Aquest programa dirigit a les cases rurals de la Comunitat Valenciana es fonamenta gràcies al diagnòstic previ de les fortaleses i debilitats del sector, realitzat per Turisme al llarg d’aquest any, i en què han participat 479 cases rurals.

Les conclusions principals d’aquest estudi són que la majoria dels gestors d’allotjaments rurals de l’interior de la Comunitat Valenciana no tenen estudis específics sobre gestió empresarial o turística. En el 61% dels casos, el negoci de l’allotjament turístic no és la principal activitat econòmica i el mantenen amb la família, no tenen empleats fixos.

Així mateix, més del 70% dels allotjaments no supera el 50% d’ocupació anual i aconsegueix la major part de les vendes gràcies al boca-orella i les recomanacions entre clients.

Davant d’aquests resultats, el titular de Turisme ha incidit que “aquest és un bon moment per analitzar resultats i obrir l’angular, per posar en valor tot allò de què disposem i que pot aportar a l’evolució i el desenvolupament del turisme rural i d’interior a la Comunitat Valenciana”.

24 hores dedicades a reflotar el negoci

El programa bàsic són 24 hores dedicades a reflotar el negoci, en el qual cada empresa participant aconseguirà fer canvis específics en el seu model de gestió. Les sessions formatives són pràcticament on-line, a més de presencials que s’impartiran als municipis de Morella, Requena i Alcoi.

El programa bàsic de Re-Business 24h s’impartirà en dates diferents segons les zones. Així, a la província de Castelló, tindrà lloc del 19 d’octubre al 30 de novembre; a la província de València, del 10 de gener al 28 de febrer; ia la d’Alacant, del 12 de gener al 2 de març del 2023.