Turisme Comunitat Valenciana reactiva el Bo Viatge 2023 amb el llançament de 2.000 nous codis de reserva

222
PUBLICITAT

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha informat que aquest divendres 1 de setembre s’han llançat els primers 2.000 nous codis del Bo Viatge, “perquè els usuaris puguin començar a viatjar durant el darrer trimestre del 2023” .

En concret, entre el 18 de setembre i el 22 de desembre d’aquest any, que correspon al segon període del programa, i en qualsevol dels establiments turístics adherits a la iniciativa, es pot reservar tant l’estada com els serveis complementaris, que també compten amb bonificació, entre ells la manutenció, tractaments de salut i benestar, activitats esportives o excursions.

Nuria Montes ha explicat que al llarg de setembre s’aniran emetent nous bons per gaudir d’estades a la Comunitat Valenciana amb descompte del 60% del total de la reserva. L’objectiu és “poder allargar les bones xifres d’ocupació registrades aquest estiu a la Comunitat Valenciana, així com contribuir a la desestacionalitat turística durant la resta de mesos fins a final d’any”, ha recalcat.

“Amb això -ha continuat-, es reactiva l’edició del 2023, encara en vigor, i que preveu injectar, de forma directa, els propers mesos prop de 4 milions d’euros al sector turístic de la Comunitat Valenciana”. Així mateix, la consellera ha reiterat que “Turisme treballa en una nova edició del Bo Viatge per al 2024 amb algunes novetats”, amb l’objectiu que arribi a un nombre més gran de persones beneficiàries.

Nuria Montes ha explicat que els nous codis de reserva llançats aquest divendres formen part de l’edició del programa Bono Viaje 2023 i ha remarcat que “s’han repartit entre la llista d’espera que està activa des que es va posar en marxa l’edició d’aquest programa , al gener de 2023”.

Els bons es reparteixen seguint l’ordre de la llista d’espera en vigor des del mes de gener, que es pot consultar a la web del programa.

El programa Bono Viaje 2023 està dotat amb un total de 15 milions d’euros, dels quals prop d’11 milions han estat destinats al primer període, comprès entre el gener i el maig d’aquest any, i que va registrar prop de 30.000 reserves, fet que suposa al voltant de 90.000 persones beneficiades.

Respecte al balanç d’aquest primer període de 2023, l’import mitjà per reserva ha estat superior a 635 euros, amb una estada mitjana de 2 nits, i Benidorm, Calp, Finestrat, Peníscola i Altea són les destinacions més demandades. Aquesta iniciativa d‟estímul de la demanda interna ha permès mobilitzar el primer semestre de l‟any un impacte econòmic proper als 19 milions d‟euros.

Més de 365.000 persones beneficiades

Des de la seva posada en marxa l’octubre del 2020, el Bono Viaje acumula més de 122.000 reserves, amb més de 365.000 persones beneficiades. Fins ara, la inversió total de Turisme Comunitat Valenciana puja a 31,3 milions d’euros, amb un impacte econòmic al sector turístic de més de 71,3 milions d’euros.

Destinat a incentivar de la demanda interna en períodes d’estacionalitat i dirigit a persones residents a la Comunitat Valenciana, el 2023 l’ajuda és del 60 % del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d’estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives al mateix allotjament, i fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.