Turisme aposta per mostrar a la Comunitat Valenciana com a destí innovador, tecnològic i inclusiu en Fitur 2022

189
Estand de la Comunitat Valenciana per a FITUR
Estand de la Comunitat Valenciana per a FITUR
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Colomer assenyala que la primera jornada del certamen arrancarà amb la presentació de la Comunitat com a Destinació Turística Intel·ligent
  • Un total de 14 associacions empresarials signaran la seua adhesió a L’Exquisit Mediterrani i hi ha previstes reunions amb oficines turístiques espanyoles, europees i nord-americanes

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, assisteix a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid, un dels majors aparadors turístics del món, amb la intenció de mostrar a la Comunitat Valenciana com un destí “obert, sostenible, inclusiu, hospitalari, que aposta per la innovació i les tecnologies”.

L’objectiu és traslladar el missatge que “som un destí d’experiències turístiques, amb un ampli ventall de productes turístics per a gaudir del Mediterrani durant tot l’any, a més de fer costat a tot el sector turístic de la Comunitat en unes circumstàncies complicades”, segons Colomer.

En aquesta edició de Fitur assistiran 186 empreses de la Comunitat Valenciana. Com a novetat, Colomer ha destacat que enguany l’estand de la Comunitat Valenciana dedicarà un espai especial i propi a festivals i al 125 aniversari de la troballa de la Dama d’Elx.

Innovació, gastronomia i turisme inclusiu

L’estand de la Comunitat Valenciana arrancarà la seua primera jornada en Fitur 2022 amb una presentació que tindrà lloc a la Plaça Central a les 10.30 hores i que versarà sobre ‘Comunitat Valenciana, Destinació Turística Intel·ligent’, en la qual participaran els municipis de Benidorm, Altea i València, i comptarà amb l’assistència del secretari autonòmic de Turisme.

Colomer també assistirà als actes institucionals de la Diputació de Castelló, la de València, del Patronat Costa Blanca i de Visit València que, al llarg d’aquest dimecres, tindran lloc a la Plaça Central de l’estand Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, a les 15 hores, presidirà l’acte de L’Exquisit Mediterrani , on 14 associacions empresarials de la Comunitat Valenciana signaran l’adhesió a la xarxa gastroturística valenciana i la seua marca L´Exquisit Mediterrani, per a fomentar i promocionar el turisme gastronòmic.

A les 16 hores, el responsable de Turisme es desplaçarà al pavelló 3 per a presentar en l’estand valencià situat en l’espai Fitur Gai LGBTI+ ‘Comunitat Valenciana, Mediterrani en Viu i per a tots/tes’.

Un altre dels actes destacats és el reconeixement que farà Predif a la Comunitat Valenciana com a destí de turisme inclusiu, així com el lliurament dels distintius ‘Tur4all’, serà a la Plaça Central a les 16.30 hores.

150 activitats professionals

A l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2022 s’han programat al llarg de la celebració de la fira al voltant de 165 activitats entre presentacions, tastos i ‘showcookings’.

En concret, es duran a terme prop de 75 presentacions que municipis, institucions i associacions de la Comunitat, realitzaran en l’espai de la Plaça Central, així com en les dues sales de premsa habilitades a l’estand.

A més, s’han programat més de 45 ‘showcookings’i un total de 45 tastos en la zona habilitada.

Reunions amb les principals OETs

Així mateix, Colomer ha avançat que des de Turisme Comunitat Valenciana s’han previst reunions amb els consellers de 13 oficines espanyoles de turisme a l’estranger, per a compartir impressions i analitzar les tendències dels diferents mercats.

Així, el dimecres 19 de gener es preveuen reunions amb les oficines de Lisboa i Milà, de Brussel·les, Varsòvia, la Haia, Oslo i Nova York. El dijous, 20 de gener, hi ha ja confirmades reunions amb responsables de les de Miami, Los Angeles, Frankfurt i Viena i, el divendres, amb les de Zuric i Roma.