Turespaña inicia els treballs d’emergència en la muralla de Morella

303
Turespaña actuarà d’urgència en un tram de la muralla de Morella
Imatge d'arxiu de la zona on s'està actuant
PUBLICITAT

– L’actuació compta amb un pressupost de 150.000 euros

– Els treballs es duen a terme en els terrenys on se situarà el futur Parador

El Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, a través de Turespaña, està invertint 150.000 euros en l’actuació d’emergència en la muralla est de Morella, concretament en els terrenys on se situarà el futur Parador. I és que els tècnics van detectar una greu deteriorament: s’havia fet una solsida d’una important part d’aquesta muralla. L’objectiu, amb un termini d’execució estimat de 2 mesos, és previndre més solsides.

Després del desbrossament, ja ha entrat la maquinària. Els tècnics aposten per dur a terme una consolidació estructural que permeta recuperar la secció constructiva del mur, perquè actualment ha quedat reduïda a menys de la meitat en moltes zones. Volen dotar-la de capacitat portant i garantir la seua trava efectiva a través d’una armadura mitjançant cosits de lligat amb varetes d’acer inoxidable, injeccions de morter i malla de seguretat.

Els terrenys per a la construcció del Parador inclouen els convents de Sant Francesc i el de les Mares Agustines, que ocupen una extensió aproximada de 6.000 metres quadrats.