Turespaña inicia els treballs d’emergència en la muralla de Morella

47
Turespaña actuarà d’urgència en un tram de la muralla de Morella
Imatge d'arxiu de la zona on s'està actuant

– L’actuació compta amb un pressupost de 150.000 euros

– Els treballs es duen a terme en els terrenys on se situarà el futur Parador

El Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, a través de Turespaña, està invertint 150.000 euros en l’actuació d’emergència en la muralla est de Morella, concretament en els terrenys on se situarà el futur Parador. I és que els tècnics van detectar una greu deteriorament: s’havia fet una solsida d’una important part d’aquesta muralla. L’objectiu, amb un termini d’execució estimat de 2 mesos, és previndre més solsides.

Després del desbrossament, ja ha entrat la maquinària. Els tècnics aposten per dur a terme una consolidació estructural que permeta recuperar la secció constructiva del mur, perquè actualment ha quedat reduïda a menys de la meitat en moltes zones. Volen dotar-la de capacitat portant i garantir la seua trava efectiva a través d’una armadura mitjançant cosits de lligat amb varetes d’acer inoxidable, injeccions de morter i malla de seguretat.

Els terrenys per a la construcció del Parador inclouen els convents de Sant Francesc i el de les Mares Agustines, que ocupen una extensió aproximada de 6.000 metres quadrats.