Turespaña es compromet a licitar els treballs arqueològics del Parador de Turisme de Morella

213
REUNIÓ A TURESPAÑA
PUBLICITAT

– L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, es va reunir ahir al matí a Madrid amb el Director de Turespaña, Héctor Gómez, i el Subdirector, José Manuel de Juan

El Director General de Turespaña es va comprometre ahir a licitar els treballs arqueològics del projecte del futur Parador de Turisme de Morella. Així ho ha fet saber l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el qual es va reunir amb el Director de Turespaña, Héctor Gómez, i el Subdirector, José Manuel de Juan. Així, durant l’encontre Rhamsés els va explicar el retard que acumula el projecte, així com els quatre milions d’euros que s’hi ha invertit en el túnel i altres actuacions que actualment estan sense ús. També va traslladar la importància del Parador de Turisme de Morella per al futur socioeconòmic de la ciutat i de tota la zona.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte que porta dècades de retard i milions d’euros invertits en infraestructures i espais sense ús. Així, “Morella reclama que s’avance en aquest projecte que pretén millorar el futur socioeconòmic de la ciutat a través del turisme” ha comentat Rhamsés. La situació actual del Parador és que té el projecte arqueològic finalitzat i entregat a Turespaña i les obres d’emergència del tram de muralla del convent de les Agustines estan a punt de finalitzar.

L’alcalde de Morella ha destacat que “aquesta reunió ha sigut molt important i productiva per aconseguir que es liciten els treballs arqueològics i s’avance en aquest projecte”. Així, ha explicat que “encara quedarà pendent l’actualització del projecte de rehabilitació i la licitació d’aquest”. Així, Rhamsés ha recordat que “el Parador de Turisme de Morella suposarà una rehabilitació important del patrimoni de la ciutat, així com el seu manteniment i conservació”, a més, ha comentat que “és molt important per al futur de la ciutat i de tota la comarca per a impulsar el turisme, un dels principals motors de turisme d’aquesta zona”. Finalment, Rhamsés ha remarcat que “el projecte ha d’avançar perquè no siguen necessàries més actuacions d’urgència com la del tram de muralla del Convent de les Agustines”.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.