Troben el primer cos d’un soldat de la Guerra Civil a Vilafranca

1522
Troben un cos al Mas de Tosca
PUBLICITAT

L’Associació de víctimes del Front de Llevant junt amb ArqueoAntro van iniciar unes excavacions per trobar el soldat José María González

A escassos quilòmetres del nucli urbà de Vilafranca es troba el Mas de Tosca, una masia amb molta història al seu darrere en la que, aquests últims dies, s’ha trobat un cos de la Guerra Civil.

Es va arribar fins al Mas de Tosca gràcies al fet que els masovers van certificar que hi havia enterraments degut a la forma que tenia la terra en aquella zona. Després d’açò, es van ficar en contacte amb l’associació ArqueoAntro, que va iniciar les investigacions i excavacions pertinents per a trobar aquestes foses. Fins al moment, sols s’ha trobat un cos, però s’espera trobar-ne fins a dos més.

Miguel Mezquida, d’ArqueoAntro, ha explicat que l’origen de les excavacions “es remunta a fa 15 anys quan la família de José Luis González, soldat republicà mort en la guerra, va iniciar la investigació sobre on podia trobar-se enterrat. A través de l’Associació de Víctimes del Front de Llevant, i després de contactar amb nombroses fonts i investigadors, es va arribar fins al Mas de Tosca de Vilafranca. De fet els mateixos familiars de José María González, el seu fill i tres nets, estan aquests dies a Vilafranca seguint el procés de l’excavació”. Recalca, també, que es donen molt poques ocasions en les quals quede viu el fill del soldat desaparegut.

Tot açò està sent possible gràcies a la col·laboració de la Federació de Municipis i Províncies, de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Vilafranca, que també ofereix allotjament als i les arqueòlogues.