Trobada entre el Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i els ADS dels Ports

614
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Director General d’Agricultura Ramaderia i Pesca s’ha reunit amb els ADS de la comarca per a tractar el problema de la tuberculosi en el ramat boví i ha visitat les basses d’abastiment hídric que s’acaben de reparar al terme de Morella.
Aquest matí el Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana, Rogelio Llanes, s’ha reunit amb els ADS de Morella i comarca per a tractar el problema de la tuberculosi en el ramat boví. Cal destacar que la comarca dels Ports té el 70% de les explotacions ramaderes d’aquest tipus de tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa es tracta d’un greu problema a la zona.  A la reunió han assistit, també, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, ja que veuen que és un tema important per al sector ramader. D’aquesta reunió s’extrau el ferm compromís de les administracions de col·laborar i implementar les millores de forma immediata per minimitzar l’impacte econòmic a les explotacions.

A més, amb el Director General han tractat també el tema de les basses per abastir d’aigua les explotacions ramaderes. Així, han visitat la bassa ubicada en la Fàbrica de Giner, que junt amb la del Peiró, són les que s’han reparat i millorat i en estos moments s’està realitzat el projecte de la Torre Segura, punt d’abastiment més important de tot el terme, amb la previsió que dins d’enguany puguen ja iniciar-se les obres de construcció de esta important bassa, sent una reivindicació històrica del Consell Municipal Agrari, i que garantiria l’abastiment hídric del sector primari.

L’alcalde de Morella ha destacat que “estes actuacions són molt importants per al sector, i per fi, després de més de 20 anys sense obtenir cap suport, ara s’estan podent dur a terme”.