Trobada dels clubs de lectura de Vilafranca amb l’escriptora Laura Ventura

813
PUBLICITAT

Els lectors i lectores dels clubs de lectura de la Biblioteca Matilde Escuder de Vilafranca han realitzat una trobada amb l’escriptora Laura Ventura per comentar la seua darrera novel·la “La noche de los perfectos inocentes”. Aquest és el segon encontre amb l’autora, ja que a la primavera van llegir la seua òpera prima “Los ojos de Dorian”. Els llibres de Laura Ventura van arribar a Vilafranca gràcies a l’estança d’aquesta graduada en Magisteri a l’escola local com a docent d’infantil, el curs passat.

Aquestes trobades han servit a Ventura de termòmetre de l’acceptació dels seus treballs. Ha sabut, de primera mà, l’opinió dels lectors i lectores, tant en la vessant positiva com la negativa. “Allò que més aporta són les crítiques constructives, són les que et fan millorar”, afirma l’escriptora. I és que les aportacions fruit de la primera trobada les ha tingut en compte en la segona publicació.

Els llibres constitueixen una bilogia de gènere negre. “Los ojos de Dorian” parla d’una desaparició i de l’aportació de Dorian, un xiquet amb autisme, a la investigació. “La noche de los perfectos inocentes” és una història independent, tot i que trobem els mateixos personatges. Per això Laura Ventura recomana la lectura d’ambdós per veure l’evolució dels personatges.

La primera publicació va néixer fruit del confinament i de la necessitat d’aquesta borrianenca d’escriure i d’expressar-se. El fet que quallara entre el públic la va animar a continuar. La segona part la va escriure l’any passat, compaginant la feina de docent a Vilafranca.

La seua impaciència i les ganes de veure el seu llibre a les mans del públic l’ha conduïda a decantar-se per l’autopublicació. “Les editorials tarden molt a contestar i a publicar”, ens confessa “i jo no tinc tanta paciència”. Ara bé, en aquest format no existeix la promoció que t’ofereix una empresa d’edició, i això dificulta arribar a la gent. En el seu cas la publicitat més important ha estat la del boca-orella. No obstant això, allò més fàcil en el mode d’autopublicació és treure el llibre al mercat: “l’escrius, el maquetes i el penges a Amazon. Ells mateixos ja s’encarreguen d’imprimir-lo i vendre’l” conta Ventura.

Laura Ventura ja ha anunciat que hi haurà una tercera novel·la, encara que independent a les dues primeres. Tanmateix, no abandonarà el thriller. És el gènere en què se sent més còmoda i es defineix com una gran consumidora de gènere negre. “No em veig escrivint una altra cosa”, ens explica. De segur que la tercera entrega també passarà pels clubs de lectura vilafranquins.