‘Tres Territoris, un mateixa terra’ comptarà amb una web pròpia i es constituirà com a associació

678
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El projecte ‘Tres Territoris, un mateixa terra’, que uneix la població de Morella, la Comarca de la Terra Alta i la Comarca del Matarranya, ha celebrat aquest matí una reunió a la seu comarcal del Matarranya, a Vall-de-roures. En aquesta reunió, en la qual hi eren presents l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, el president de la Comarca del Matarranya, Rafael Martí i els representants empresarials dels tres territoris, com el president d’Asetmico, Joaquín Deusdad, s’han establert les bases del que seran les pròximes accions conjuntes de ‘Tres Territoris’.

El primer d’ells serà constituir-se com associació, per facilitar la gestió dels projectes i poder sol·licitar ajudes econòmiques a altres administracions. Es preveu que en breu estiguen completats els estatuts, per a procedir a la seva signatura.
Un altre dels projectes que s’han aprovat, és la creació d’una pàgina web de ‘Tres Territoris’, on es donarà visibilitat als projectes que s’executen i es promocionaran els actes que es realitzen en el territori.

Properament, a més, se celebrarà la trobada empresarial que ja ha tingut lloc a Morella i el Matarranya en anys anteriors. En aquesta ocasió, el territori amfitrió serà la Terra Alta, que mostrarà els seus productes, empreses, natura i patrimoni cultural als empresaris morellans i matarranyencs.

També s’ha aprovat realitzar un estudi d’un possible Camí Natural, que unirà els tres territoris i que suposarà un nou atractiu turístic i natural conjunt.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha valorat de manera “molt positiva” aquesta trobada, ja que “en breu, veuran la llum eines de promoció molt importants per a aquest projecte i que reafirmen la feina que s’està duent a terme des de fa temps”. A més, afegia que “Tres territoris, una mateixa terra” “és una suma de sinergies, de col·laboració. Municipis de tres comarques i tres comunitats autònomes que tenen clara la necessitat i les coses positives que té el anar junts”.

Revista ‘Què fer’
D’altra banda, està a punt de sortir d’impremta una nova edició de la revista ‘Què fer’, amb informació turística dels tres territoris, que es distribuirà en les àrees d’influència turístiques de Catalunya, Castelló i Aragó. En vista de l’èxit que va tenir l’anterior edició d’aquesta publicació, el ‘Què fer’ tornarà als centres de distribució turística (hotels, oficines de turisme…), i tindrà una vigència des de Setmana Santa fins a l’estiu.
Un altre dels projectes en els què s’ha mostrat interès a col·laborar, és una iniciativa proposada pels tres instituts d’educació secundària dels territoris (IES Els Ports, IES Matarranya i IES Terra Alta). Aquest consisteix en la creació d’un herbolari virtual, amb informació sobre les plantes i espais naturals dels territoris. Tot aquest treball quedarà publicat a la web dels “Tres Territoris”, en una secció específica.