Tres Territoris; Matarranya, Morella i Terra Alta presenten la nova web

166

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La pàgina web és una eina més per a la promoció i difusió del que ofereix esta zona

Els Tres Territoris són una zona que compren poblacions de diferents comunitats autònomes amb unes característiques i forma de vida similars

Els Tres Territoris veïns del Matarranya, Terra Alta i Morella-Els Ports han presentat la seua nova web, www.3territoris.org, sota el lema ‘Tres territoris, una mateixa terra’. Esta és una eina de promoció i difusió de les activitats conjuntes que realitzen. Així, la nova web s’ha estrenat a Valderobres en un acte on ha participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

La web compta amb diferents apartats. Principalment la ‘Home’ com a pantalla d’inici amb fotografies dels tres territoris. En segon lloc, ‘El camino de los 3 territoris’ es mostraran les rutes senderistes que creuen per les tres zones. L’Agenda és un apartat en el que mostrar els esdeveniments d’interés al llarg de l’any. Finalment, inclou un ‘Blog’ amb notícies i actualitat de temàtica relacionada amb naturalesa, paisatge i patrimoni.

El Matarranya, Morella i Terra Alta tenen moltes coses en comú. Així, uneixen esforços per a la promoció de la zona amb activitats als diferents pobles. D’esta manera, la web és una eina més que potencia la informació per als visitants interessats. Pel que fa als Ports, “el projecte pretén que en breu tots els pobles de la comarca estiguen inclosos” ha declarat Rhamsés. Els Tres Territoris, amb aquesta web, busquen la sinergia de les seues accions per tal de promoure els actius culturals, històrics i patrimonials que posseeixen i l’atractiu rural que identifica tota la zona.

Morella-Els Ports, Matarranya i Terra Alta estan dividits administrativament en tres comunitats autònomes diferents. Però els uneix una cultura, forma de vida i història conjuntes. Es tracta d’una zona rural d’interior amb tradicions, gastronomia, economia ramadera i agrícola similars. D’aquesta manera, com a zona amb tantes coses en comú, té dinamitzar el turisme i crear estratègies conjuntes que afavoreixin a tots tres territoris. A més, pròximament celebraran un Intercanvi professional tres territoris entre agents turístics, empresarials i productors al Matarranya.

XIV Jornades de la Trufa

D’altra banda, Morella segueix amb les XIV Jornades de la Trufa que s’allarguen fins al 12 de març. Durant el cap de setmana s’ofereixen activitats gastronòmiques que complementen als menús especials que han preparat els restaurants de la ciutat. Així, el divendres hi ha Showcooking del Restaurant Vinatea a les 20.00 hores. El dissabte, Estes jornades gastronòmiques ofereixen un tast de vins de la denominació d’origen Terra Alta i una degustació de productes de Morella a les 19.00 hores.