Trens Dignes al Maestrat donarà suport a les mobilitzacions pel tren convocades a les Terres de l’Ebre

221
Trens dignes al Maestrat
Trens dignes al Maestrat
PUBLICITAT

Nota de premsa de Trens Dignes al Maestrat

  • La Plataforma també informa que aquesta setmana finalitza el termini de la recollida de firmes per al defensor del poble amb la que col·labora amb Indignats Amb Renfe

El proper dilluns començarà a funcionar la nova variant de doble via entre Vandellòs i Tarragona, que servirà per recuperar els temps de trajecte de l’Euromed que tenia l’any 1997 quan es va posar en marxa el servei i que permetrà de nou que el viatge entre Barcelona i València siga de poc més de 2h. 30 minuts. Tot això serien bones noticies si no per les conseqüències que té per als usuaris del tren del Maestrat i Terres de l’Ebre. L’eliminació de la parada de l’Euromed a l’Aldea, el desmantellament de la via a Salou i Cambrils en els propers mesos o la irrisòria millora de les Rodalies i mitja distància tot això sumat amb els problemes de retards i cancel·lacions deguts a la falta de personal i d’unitats deteriorades que es produeixen a diari.

Per tot això Trens Dignes al Maestrat donarà suport a la mobilització convocada per la Plataforma Trens dignes Ebre i Priorat el proper 19 de gener a les onze a l’Estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa amb el lema «Per uns serveis dignes, ni un tren menys». La desaparició de l’Euromed que era utilitzat per molta gent de la comarca serà compensat per un servei Avant, amb només una freqüència entre Tortosa i Barcelona i molt més car, que ambdues plataformes consideren insuficient.

Les reivindicacions de Trens dignes al Maestrat i que són comuns a les de Trens Dignes Ebre l’Ebre és centren en recuperar la parada dels Euromeds i que és puga fer-ho tant per viatjar a Barcelona com València. «La Situació ideal seria que els huït Euromeds que actualment circulen pel Mediterrani, quatre realitzen parada a l’Aldea i els altres quatre al Maestrat. Les dades ens diuen que l’estació de Benicarló-Peníscola és situa com una de les que té major nombre d’usuaris de tot el territori» Apunten des de la Plataforma. Des de les dos plataformes també és demana una major aposta pels rodalies i mitja distància per a la vertebració d’aquests territoris de forma que alguns dels R-16 paren fins a Benicarló, i d’altres de la linia Castelló-Vinaròs puguen arribar fins Tortosa.

D’altra banda es vol recordar que la Plataforma col·labora en la recollida de firmes per a enviar un escrit al Defensor del Poble que organitzen des de la Plataforma Indignats Amb Renfe que reuneix afectats de totes les línies ferroviàries del País Valencià en les que és denuncia entre altres coses que la falta de personal i material està comportant un deteriorament del servei al que els gestors no posen solució. Els interessats en firmar poden posar-se en contacte al telèfon 601135388.

«De nou comprovem com es fa un malbaratament de recursos amb una falsa alta velocitat mentre els serveis que existien deixen d’aturar als nostres pobles, es tindria que apostar per uns serveis de Rodalies i Mitja distància públics i de qualitat».