Treballs de neteja forestal als voltants de Morella

771
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

– El taller d’ocupació per a la conservació de monts començarà a treballar als voltants de la plaça de bous demà

– L’Ajuntament de Morella permet que el ramat col·labore en la neteja forestal d’algunes zones

Les abundants pluges dels últims mesos han incrementat els treballs de neteja forestal de Morella. D’aquesta manera, l’ajuntament ha permès que el ramat col·labore en aquesta tasca en la zona dels voltants de la plaça de bous. Així, durant les últimes setmanes els cavalls es mengen les herbes d’aquesta zona baixa del Castell. A més, a partir de demà el taller d’ocupació de les especialitats d’activitats auxiliars en conservació i millora de monts i aprofitaments forestals començaran a treballar en aquesta zona i acabar de netejar-la.

A més, el taller d’ocupació també netejarà la redona del Polígon Industrial Les Casetes de Morella. Així com les passades setmanes la Mancomunitat Taula del Sénia van realitzar tasques de neteja forestal a Xiva, Ortells i els voltants de Morella.

El regidor de Desenvolupament Rural, Medi Ambient, Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “aquestes tasques de neteja són molt importants en la prevenció d’incendis ara que comencen els mesos de calor”. L’edil ha recordat que “hem tingut uns mesos on ha plogut i ha crescut la vegetació, de manera que hem de tindre cura i netejar els monts” i ha afegit que “a més dels treballs de les brigades forestals, en la zona dels voltants de la plaça de bous hem permès que el ramat puga ajudar en aquesta tasca i fa unes setmanes que podem veure-hi cavalls”. Finalment, Joel ha explicat que “el taller d’ocupació per la conservació de monts també treballarà en aquesta zona a partir de demà amb aquelles herbes que els cavalls no es mengen”.

Cal recordar que el taller d’ocupació de les especialitats d’activitats auxiliars en conservació i millora de monts i aprofitaments forestals va començar el passat mes de febrer amb dos nivells diferents. Així, aquest compta amb 10 alumnes i ja s’ha realitzat la primera fase del curs. Aquest taller es realitza gràcies a l’ajuda de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació.