Transició Ecològica incorpora un helicòpter i un equip dron a les tasques de prevenció d’incendis

440
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La conselleria de Transició Ecològica incorpora un helicòpter i un equip de RPAS (Dron) a les tasques de prevenció d’incendis i recupera els mitjans aeris assignats a aquests treballs.

La consellera Mireia Mollà, acompanyada del director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, i del gerent de VAERSA, Ferran García-Ferrer, s’ha desplaçat a l’aeròdrom de Viver (Castelló) per visitar la zona afectada pel foc a Caudiel i conèixer els serveis que permetran intensificar la vigilància preventiva i sumar esforços a la lluita contra el foc.

“Des del 2015 hem duplicat la inversió en matèria de prevenció d’incendis i la recuperació d’aquests recursos, després de 18 anys, permet ampliar el focus i la mirada aèria per prevenir en les millors condicions possibles”, ha afirmat Mollà.

La titular del departament autonòmic ha explicat que l’helicòpter inclou una càmera per a la retransmissió en directe de les imatges i que els equips actuaran en coordinació amb el servei d’emergències a l’alerta, coordinació i control zonal des de l’aire, allà on calgui, de llarg a llarg del territori.

El servei, una inversió de prop de 400.000 euros a través de l’empresa pública VAERSA, dependent de la Conselleria, augmentarà la vigilància en situacions de risc amb una atenció especial en el cas de tempestes amb aparell elèctric, juntament amb el suport en el seguiment d’infraestructures de prevenció com a dipòsits d’extinció, observatoris forestals o tallafocs -en la seva construcció o control de manteniment-.

L’equip RPAS (dron), que ja s’està utilitzant en l’anàlisi i l’avaluació de l’incendi de Venta del Moro, facilitarà el control de punts calents, així com tasques de planimetria, mesurament i seguiment d’infraestructures de prevenció d’incendis.

El pressupost de Prevenció d’Incendis Forestals supera els 27 milions d’euros, un 40% més respecte del 2016, data en què es va crear la Direcció General que fins ara no existia com un departament específic.

Per programes, destaca l’increment en la inversió destinada al manteniment d’infraestructures de prevenció que puja un 78%, passant de 5 milions el 2015 a més de 9 al darrer exercici, mentre que el Servei de Vigilància Preventiva ha crescut un 30%.