Transició Ecològica destina ajudes de 2 milions d’euros als Ajuntaments per a l’execució d’obres de sanejament

883
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– La convocatòria materialitza la línia de subvencions que va anunciar la Conselleria per a millores en el cicle integral de l’aigua en els municipis de la Comunitat

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina prop de 2 milions d’euros en ajudes als Ajuntaments per a l’execució d’obres de sanejament, abastiment d’aigua i defensa contra les inundacions.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria que materialitza la línia pressupostària que va anunciar l’Administració autonòmica el mes de gener passat, per a subvencionar actuacions de millora en el cicle integral de l’aigua.

La secretària autonòmica, Paula Tuzón, ha valorat el suport financer de la Conselleria a les corporacions locals per a millorar la xarxa de sanejament i dotar-se d’infraestructures que faciliten l’evacuació de l’aigua i la protecció enfront de pluges intenses com les del temporal Glòria o les que solen acompanyar a episodis de gota freda.

La resolució contempla, a més, que els municipis puguen acollir-se a les ajudes en cas d’obres declarades d’emergència en 2019 i iniciades amb posterioritat a aquesta declaració; un fet que permetria sufragar obres d’emergència a conseqüència de la DANA que va travessar la Comunitat al setembre del passat any.

La resolució també té com a objectiu incentivar als ajuntaments a corregir les possibles deficiències en la connexió al clavegueram -circumstància que afecta alguns nuclis de baixa densitat – i a intervenir en la xarxa de séquies. Unes actuacions a les quals es van comprometre els municipis de l’Horta Nord, dins d’un marc integral de mesures dirigides a reduir el risc de contaminació de les aigües.

Tuzón ha destacat l’impacte positiu en l’eficiència que “comporta invertir en millores sobre el cicle integral de l’aigua” i ha vinculat aquest tipus d’actuacions amb l’adaptació al canvi climàtic i la qualitat de l’aigua.