Tradició, música i la Pasqua Taurina marquen la Setmana Santa de Vistabella del Maestrat

68
PUBLICITAT
  • L’Oficina de Turisme organitza visites guiades durant la festivitat

Per a una data tan assenyalada com la Setmana Santa, a Vistabella del Maestrat s’ha preparat una agenda cultural i d’oci, amb esdeveniments festius i tradicionals inclosos en el marc de la festivitat de Pasqua. La Pasqua Taurina, les primeres classes de l’Escola de Campaners o visites guiades turístiques destaquen en la programació, la qual s’inaugura amb un taller de ball de verbena al Casal Jove el dimecres 27 a les 18.30h

Durant el cap de setmana es celebra a Vistabella del Maestrat la Pasqua Taurina, amb l’organització de la Comissió de Festes local. Així, la Plaça del Dau serà el centre festiu del cap de setmana amb una exhibició d’emboladors el divendres 29 a les 22.30h, amb espectacle musical posterior al Casal Jove. Pel que fa al dissabte, tant al matí com a la vesprada hi haurà exhibició de ramat d’Hermanos Bellés, amb dinar i sopar per a socis inclòs. A les 19.30h arriba un dels moments més importants, amb la prova d’un bou feréstec i, a la nit, embolada a partir de les 23h. El Casal Jove acollirà, una nit més, concerts de música en directe. La programació festiva de Setmana Santa al municipi es coronarà amb les III Paelles de germanor per a tot el veïnat al Casal Jove a partir de les 13h.

  • Dos visites guiades cada matí

Del divendres 29 de març al dilluns 1 d’abril, l’Oficina de Turisme del municipi durà a terme dos visites guiades cada matí amb inscripció prèvia. La primera eixida recorrerà el nucli amb accés a l’església, campanar, Antiga Presó i ermita del Loreto. Començarà a les 11h i té places limitades per a participar. La segona visita del dia serà al campanar de l’església parroquial a les 13h. Les inscripcions s’han de formalitzar contactant per correu electrònic a turisme@vistabelladelmaestrat.es o al telèfon 964 38 90 07. Les eixides de cada excursió seran des de l’edifici de l’Ajuntament.

  • Tradicionals actes religiosos per Setmana Santa

Pel que fa als actes litúrgics, el Dijous Sant es celebrarà amb la missa del Sant Sopar a l’església parroquial a les 19.30h. Pel que fa al Divendres Sant, el dia començarà amb el tradicional Via Crucis al Calvari a les 10h. A la vesprada serà el torn de l’Ofici a la Passió del Senyor i a la nit la processó del Sant Enterrament. L’agenda religiosa continua el diumenge amb la Missa de Resurrecció del Senyor a les 12h a l’església parroquial.

En el marc de les celebracions a l’església, l’Escola de Campaners començarà les lliçons el dilluns a les 10h amb classe teòrica i pràctica a l’Antiga Presó i al campanar. La inscripció per a participar és obligatòria contactant amb el consistori per correu electrònic a info@vistabelladelmaestrat.es o al telèfon 964 38 90 07. Hi ha 20 places disponibles. El dilluns al matí continuaran les classes de l’Escola de Campaners a les 10h.