Tradició i festa en els actes de Benassal en honor a Sant Cristòfol

113
PUBLICITAT

– Festejos taurins, romeria i benedicció de vehicles marquen la programació del dissabte al dilluns

Benassal recuperarà del dissabte 18 al dilluns 20 les festes en honor a Sant Cristòfol amb tres dies de variada activitat. Festejos taurins, música, romeria i benedicció de vehicles formen part d’una programació que, com cada any, convida a homenatjar el sant.

Els festejos taurins seran els protagonistes de les festes en la primera jornada. Les exhibicions arrancaran el dissabte al migdia amb el corro de vaques de la ramaderia Hermanos Bellés. Eixa vesprada arribarà el torn de La Espuela, que per primera vegada participarà amb un espectacle a Benassal. La jornada finalitzarà amb l’embolada d’un bou de La Espuela.

A més, la programació del dissabte també deixarà el seu espai als jocs de fusta per als més xicotets, un menjar de germanor al carrer Vallterra amenitzada pel grup Silencio Roto i el ‘tardeo’ a càrrec de Isra Maldonado, concursant de La Voz i Got Talent. L’organització també ha previst servei d’hamburgueses per a sopar i, per als qui vulguen estendre la festa fins a la matinada, la música de Paynamoon i la discoteca mòbil The Luxe.

Per part seua, la jornada del diumenge quedarà reservada a la festivitat en honor al sant. Les campanes voltejaran per a anunciar la festa fins a quatre vegades al llarg del dia i, a partir de les 11.15 hores, la missa major amb la rondalla i el cor de Benassal serviran com a preludi de la benedicció de vehicles i el lliurament de banderoles als assistents. Ja a la vesprada els més xicotets podran gaudir d’una sessió de cinema a la sala d’usos múltiples de l’escola.

Les celebracions arribaran a la seua fi el dilluns amb una jornada que recuperarà la tradició de la romeria des de l’església de la Asunción fins a Sant Cristófol. La rècua, engalanada amb els aparells típics, acompanyarà als assistents. En Sant Libori, com de costum, tindrà lloc el repartiment de dolços que marcarà l’eixida cap a l’ermita, on al migdia s’oficiarà la missa amb el cant de gojos i el repartiment de ‘primets’.

Després d’un dia de tradició i gaudi a l’aire lliure, a les 17 hores tornarà la processó a Benassal, que anunciarà l’arribada amb el volteig de campanes. El dilluns culminarà amb un respons pels difunts, el cant dels gojos en honor a Sant Cristòfol i el ‘ball pla’ en la plaça d’Espanya amenitzat per la Banda Municipal Font d’En Segures de Benassal.