Tradició i cultura seran els protagonistes del cap de setmana a Morella

541
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La ciutat de Morella recupera cada cap de setmana les activitats culturals i tradicionals dins de les mesures i restriccions sanitàries per a previndre la COVID-19. D’aquesta manera, els dies 5 i 6 de juny tindran lloc la celebració de Morella Negra en la seua versió d’estiu i el Corpus Christi amb la missa i la posterior benedicció del poble a la plaça de la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major.

El diumenge tindrà lloc la missa del Corpus a la Basílica Arxiprestal a les 11.30 hores i, a continuació, a l’exterior es realitzarà la benedicció del poble. Cal recordar que el Corpus de Morella té 663 anys d’història i és una de les festivitats més antigues de la ciutat. A més, es també un dels més antics de la Comunitat Valenciana, el qual data de 1358, es va iniciar sols tres anys després del de València. També cal explicar que, com l’any 2020, el Corpus Christi no comptarà amb les activitats tradicionals a causa de la situació de la pandèmia. Així, la característica Processó General amb més de 150 elements, molts dels quals són els mateixos des dels seus orígens. Tampoc tindrà lloc La Degolla que representa la matança dels Sants Innocents.

D’altra banda, el dissabte se celebrarà Morella tuber aestivum, la versió d’estiu del festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa. El Teatre Municipal acollirà aquesta activitat cultural des de les 19.00 hores amb la presentació del llibre Sin reglas d’Isabel Arranz. Seguidament, es realitzarà la taula redona Trames blanques de novel·la negra moderada pel periodista i escriptor, Carlos Quílez. En la taula participaran el President del tribunal de les Corts d’Andorra, Josep Maria Pijuan, i l’excomissari dels Mossos d’Esquadra i escriptor, Joan Miquel Capell. Cal apuntar que és necessari reservar l’entrada a causa de l’aforament limitat del teatre. Així, les entrades gratuïtes estan disponibles a través de https://entradium.com/events/morella-tuber-aestivum-i.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “són bones notícies que la situació amb la pandèmia millore i puguem recuperar el calendari d’activitats dins de les mesures sanitàries”. L’edil ha explicat que “vivim un temps en què tot és diferent al que estàvem acostumats, però a poc a poc es recupera la normalitat”. Finalment, l’edil ha remarcat que “Morella tuber aestivum compta amb experts que ens explicaran casos reals que inspiren temes de novel·la negra” i ha volgut “animar a disfrutar d’aquesta activitat cultural del dissabte”.

Presentació de material ceràmic de Versatecnic
Durant els dies 5 i 6 de juny les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella acolliran la presentació de material ceràmic de Versatecnic. Aquest serà un encontre entre diferents empreses del sector per a conéixer les noves col·leccions d’aquesta entitat. Amb un acte com aquest, la ciutat també recupera el seu caràcter de ciutat de congressos amb un encontre tècnic durant el cap de setmana. A més, el diumenge, a més de les activitats professionals, els i les representants que acudiran, realitzaran una visita guiada a la ciutat.