Tot preparat per gaudir de les XV Jornades de la Tòfona a Vistabella del Maestrat

425
Tòfona
PUBLICITAT

El cap de setmana del 10 al 12 de febrer es celebren a Vistabella del Maestrat les XV Jornades de la Tòfona, una ocasió especial per gaudir d’activitats i menjars trufats amb aquest aliment tan preuat. El divendres 10 començarà el programa d’activitats amb una ruta de tapes a les 19h pels negocis Tasca El Forn i Bar Penyagolosa. El programa ha estat organitzat per l’Ajuntament de Vistabella amb la col·laboració de la restauració local, la tenda en línia de productes per animals Professional.dog i la Rondalla de Vistabella.

El dissabte comença la programació a les 9h amb un esmorzar al Mas de l’Alforí fins a les 12h. Mentrestant, a les 10h es farà una visita a una plantació on, si la temporada ho permet, es recolliran tòfones. Cal inscripció prèvia per a participar d’aquesta activitat gratuïta. A les 12h hi haurà un taller de cuina infantil, i més tard una nova edició de la ruta de tapes amb tòfona a la Tasca El Forn i al Bar Penyagolosa. Aquesta ruta es repetirà també a les 20h.

A la vesprada, a les 17h es farà una xarrada de control de plagues sobre l’escarabat de la tòfona a l’Antiga Presó. En finalitzar aquesta intervenció, serà el torn d’un intercanvi d’experiències amb alguns productors del sector i la presentació d’un llibre gastronòmic sobre com utilitzar la tòfona a la cuina. A les 19h hi haurà un maridatge de 5 vins de la Bodega Mas de Rander amb tapes de tòfona. Per tancar la nit, a la Tasca El Forn es celebrarà la festa de Carnestoltes amb premi a millor disfressa.

El diumenge claudicarà les XV Jornades de la Tòfona amb un nou esmorzar al Mas de l’Alforí de les 9h fins a les 12h. La Rondalla de Vistabella inaugurarà la Fira de la Tòfona al Casal Jove a les 10h, on hi haurà una degustació de tapes i el concurs a la tòfona més gran i més menuda. Darrere de l’església hi haurà un campionat de gossos tofonaires a les 11h amb inscripció gratuïta, amb la novetat de què enguany hi haurà modalitat infantil.

Programa oficial de les Jornades.