Tot preparat per al Congrés internacional sobre l’estatut de Morella i la construcció d’Europa

156
MORELLA
  • Aquest esdeveniment tractarà el 40 aniversari de l’inici del procés autonòmic del País Valencià que va tindre lloc a Morella l’any 1979
  • Les jornades se celebraran entre el 25 i el 27 d’octubre i les inscripcions estan obertes a la pàgina web www.morella.net

L’edifici de l’ajuntament de Morella acollirà aquest cap de setmana el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa a partir del divendres amb motiu del 40 aniversari de l’inici del procés autonòmic del País Valencià, des de l’any 1979. A més, aquest congrés també tractarà sobre el futur sobre l’autogovern i els pobles d’Europa. Així, més de 40 ponents d’arreu del món es congregaran entre les muralles per a celebrar ponències i disfrutar de les activitats alternatives previstes per al cap de setmana.

Cal recordar que el congrés se celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’octubre amb una intensa agenda d’actes. D’aquesta manera, les xerrades, ponències i taules redones són les activitats centrals de l’esdeveniment, però el cinema i les exposicions de les Sales Gòtiques acompanyen a aquestes. A més, les inscripcions encara estan obertes a través de la web www.morella.net amb tota la informació necessària com la programació completa del congrés. A més, hi ha inscripcions especials per a l’alumnat de les universitats com la Universitat Jaume I i la Universitat d’Alacant.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’un congrés molt important que explica una part de la història recent del País Valencià i la importància que va tindre Morella en l’inici de l’autonomia valenciana”. L’edil ha explicat que “a més, les Sales Gòtiques i la Llotja acullen tres exposicions relacionades amb el congrés i que es podran visitar fins al diumenge quan aquest finalitze”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “animar a totes i tots a participar en aquest congrés, així com les diferents activitats que el complementen com les exposicions i el cinema”.

El Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Morella.

Morella, ciutat de congressos

La ciutat de Morella compta amb diferents congressos i cursos durant tot l’any que s’accentuen durant el mes d’octubre. Aquesta localitat s’ha situat com una bona opció per a dur a terme aquesta activitat a causa dels diferents espais emblemàtics que alberga i l’oferta d’allotjament, restauració i oci.

Així, cal recordar que les últimes setmanes s’han celebrat el X Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats i les jornades L’esport de muntanya com a element de promoció, agregació i desenvolupament sostenible en els territoris de muntanya de l’Asociación Española de Municipios de Montaña, esMontañas.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA