Tot preparat per a Sant Antoni a Portell

372
PUBLICITAT

Amb el ‘maio’ ja plantat, els pastissos cuits i la llenya i la ‘malea’ preparades, Portell començarà demà els festejos del foc en honor al patró dels animals, Sant Antoni.

Així, a les 8h es muntarà la barraca. Després d’una parada per a esmorzar, les cavalleries seran les encarregades de portar les carrasques fins al municipi i donar forma a les fogueres. Una vegada enceses i amb el foc ja present al poble, se celebrarà en el Poliesportiu un dinar de germanor, la rifa dels majorals i la tradicional ‘transa’ (subhasta).

A la vesprada, a les 17.45h, començarà la processó amb els animals. Des de l’església partirà la comitiva en camí a l’ermita on s’escoltarà la primera relació, cantada per Eva Adell. D’allí s’anirà a la plaça, on Mireia Camañes entonarà la segona relació. En acabar, s’anirà fins a l’església per a beneir als animals i en Les Basses es recolliran els pastissos de Sant Antoni. A les 19.30h serà el torn del ball i la música amb el Ball Pla; a les 20.15h arribarà l’esperada cremà de la foguera i a les 21.30h començarà el sopar de saquet en el Poliesportiu amenitzat per l’orquestra Triband i la discomòbil DML.

El diumenge 12 acabaran els festejos amb una missa i processó en honor a Sant Antoni.

Fotos: José Camañes