Tot preparat per a la Rogativa de Morella a Vallivana

540
DCIM100GOPROGOPR0149.JPG
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La ciutat de Morella està preparada per a recuperar el camí cap a Vallivana en la tradicional Rogativa. Aquesta tindrà lloc durant el cap de setmana quan la diana dels Gaiteros de Morella desperte a les morellanes i morellans a les 8.00 hores. A continuació, tindrà lloc la missa a la Basílica arxiprestal fins que a les 9.00 s’inicie la marxa per a retrobar-se amb la Mare de Déu de Vallivana, patrona de Morella, al santuari cap a les 18.00 hores. Pel que fa a la tornada el diumenge, la solemne missa al santuari serà a les 8.00 hores i l’eixida de la Rogativa a les 9.30 hores.

Cal explicar que, a causa de la situació sanitària, la Rogativa no s’ha celebrat els anys 2020 i 2021. D’aquesta manera, “es preveu una edició molt especial i participativa en aquesta tradició tan arrelada i volguda per la població” ha explicat Malú Blasco, regidora de Tradicions. L’edil ha destacat que “és important recuperar tradicions com esta a poc a poc, després dels últims anys que les dificultats han obligat a cancelar-les” i ha afegit que “ens alegra tornar a Vallivana amb la germanor que suposa la Rogativa durant tot el cap de setmana”.  Finalment, Malú ha volgut “animar a totes i tots a participar en la Rogativa” i ha recomanat “prendre precaucions en els moments d’aglomeracions i disfrutar d’aquestes jornades”.

L’ajuntament de Morella oferirà servei d’autobús per a facilitar la participació de romeres i romers a la Rogativa. Així, el dissabte a les 20.00 hores eixirà el bus des de Vallivana en direcció a Morella i el diumenge a les 7.30 hores, des del portal de Sant Miquel cap al santuari.

A més, des del consistori i amb col·laboració amb responsables de les obres de l’N-232 s’ha coordinat el pas de la Rogativa en els punts més pròxims a l’actuació. Així, la zona d’aparcament de la Torreta estarà ubicada en l’esplanada al costat de la masia. Aquesta té unes dimensions considerables per albergar tots els vehicles que s’hi desplaçaran. D’aquesta manera, al pinar de l’altra banda de l’edifici, s’habilitarà per al dinar dels romers i romeres. Així, la Rogativa transcorrerà en una sola banda de la carretera, ja que l’altra és zona de treball de les obres. També s’ha establert l’operatiu de seguretat i trànsit amb la col·laboració i participació de Creu Roja, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Durant les últimes setmanes, la brigada EMERGE ha realitzat treballs de neteja i condicionament del camí en diferents punts del recorregut. Aquesta també va desenvolupar preparatius al santuari de Vallivana.