Tot preparat a Palanques per a Sant Antoni

556
Tot preparat a Palanques per a Sant Antoni
Tot preparat a Palanques per a Sant Antoni
PUBLICITAT

Palanques, el segon poble amb menys habitants censats de la província de Castelló, celebra el cap de setmana vinent la festa de Sant Antoni. Abans arriba una setmana d’intensos preparatius. El forn de la localitat tornarà a encendre’s per a elaborar la “coqueta”. Es tracta del forn municipal.

La una jornada de hui està dedicada a la matança del porc. Després de l’esmorzar arribarà el ‘matacerdo’ i l’elaboració d’embotits de la matança.

La jornada més completa serà la del dissabte amb l’esmorzar i l’eixida a la muntanya per a tallar la llenya i els troncs de la barraca. Al migdia començarà el muntatge de la monumental foguera. Tots els col•laboradors de la festa menjaran en el forn de la localitat. Ja a la vesprada es bandejarà el gall i es rostiran xoriços i llonganisses en les brases que es prepararan en la plaça. La culminació de la festa arribarà amb la diablera i l’encesa de la foguera.

Els actes de Sant Antoni finalitzaran el diumenge amb la missa en honor a Sant Antoni i el menjar popular en el pavelló de festes.

Els actes de Sant Antoni estan organitzats pels majorals, l’Ajuntament i els col•laboradors de la festa.